fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

PSPV, Comprom铆s i Castell贸 en Moviment creen una comissi贸 per a impulsar el Pla Municipal d’Inclusi贸 Social

PSPV, Comprom铆s i Castell贸 en Moviment creen una comissi贸 per a impulsar el Pla Municipal d’Inclusi贸 Social

El pla permetr脿 arreplegar tots els procediments i prestacions que l’Ajuntament de Castell贸 concedeix per a lluitar contra l’exclusi贸 social i millorar la inserci贸.

Els grups municipals de PSPV, Comprom铆s i Castell贸 en Moviment han mantingut avui una reuni贸 per a analitzar les bases del Pla Municipal d’Inclusi贸 Social, el primer comprom铆s del Pacte de Govern, amb el qual es pret茅n coordinar les pol铆tiques socials de l’Ajuntament de Castell贸 i garantir la suficient dotaci贸 econ貌mica i t猫cnica per a prevenir, abordar i solucionar situacions de risc social amb mesures que inclouen la inserci贸 laboral, l’acc茅s a l’habitatge, la pobresa energ猫tica, l’alimentaci贸 o el transport.

Un pla municipal en el qual ja treballa el grup d’inclusi贸 social del Consell Municipal de Benestar Social en el qual estan representats els col路lectius socials, entitats i grups pol铆tics que s’han volgut sumar a l’elaboraci贸 d’aquest document marc per a garantir una atenci贸 integral a la ciutadania, entre elles entitats com a Creu Roja, Cocemfe, OSIM, SPAM, Afdem, C脿rites Interparroquial i Banc d’Aliments.

La reuni贸 ha comptat amb la participaci贸 de l’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco; el regidor de Benestar Social, Jos茅 Luis L贸pez; la regidora d’Habitatge, Ali Brancal; la edil d’Impuls de l’Activitat Econ貌mica, Patricia Puerta, i la regidora de CSeM Paz Beltr谩n. Els representants dels tres grups han acordat crear una comissi贸 de seguiment per a la posada en marxa d’aquest pla, que s’afronta des d’una perspectiva global d’inclusi贸 social i que permetr脿 arreplegar tots els procediments i prestacions que l’Ajuntament de Castell贸 concedeix per a lluitar contra l’exclusi贸 social i millorar la inserci贸.

Aquest pla municipal d’inclusi贸 social pret茅n prestar una atenci贸 m茅s integral a la ciutadania, optimitzar els recursos i procediments i, sobretot, ofereixen un acompanyament per a, amb els recursos disponibles, afavorir la inclusi贸 social i normalitzar la situaci贸 de la persona o fam铆lia que acudeix als serveis socials.

Els representants dels tres grups han manifestat la voluntat del Govern municipal d’acompanyar a les persones que pitjor ho estan passant per a ajudar-los a que isquen de la situaci贸 que els ha portat a sol路licitar les prestacions ja que s贸n les que m茅s necessiten tenir a les institucions al seu costat.

Hi ha que recordar que aquest tipus de reunions formen part dels acords per al seguiment del Pacte del Grau entre les tres organitzacions pol铆tiques. A la darrera reuni贸 es van acordar alguns temes considerats prioritaris per les tres organitzacions, entre els quals l’inclusi贸 social 茅s el principal. Amb aquesta intenci贸 hi ha la voluntat de les tres parts de reunir-se properament per acordar un marc de col路laboraci贸 i seguiment, que incloga objectius clars i un calendari concret en mat猫ria d’avan莽os en pol铆tiques socials.

Leave a Reply

Your email address will not be published.