fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

PSPV, Compromís i Castelló en Moviment creen una comissió per a impulsar el Pla Municipal d’Inclusió Social

PSPV, Compromís i Castelló en Moviment creen una comissió per a impulsar el Pla Municipal d’Inclusió Social

El pla permetrà arreplegar tots els procediments i prestacions que l’Ajuntament de Castelló concedeix per a lluitar contra l’exclusió social i millorar la inserció.

Els grups municipals de PSPV, Compromís i Castelló en Moviment han mantingut avui una reunió per a analitzar les bases del Pla Municipal d’Inclusió Social, el primer compromís del Pacte de Govern, amb el qual es pretén coordinar les polítiques socials de l’Ajuntament de Castelló i garantir la suficient dotació econòmica i tècnica per a prevenir, abordar i solucionar situacions de risc social amb mesures que inclouen la inserció laboral, l’accés a l’habitatge, la pobresa energètica, l’alimentació o el transport.

Un pla municipal en el qual ja treballa el grup d’inclusió social del Consell Municipal de Benestar Social en el qual estan representats els col·lectius socials, entitats i grups polítics que s’han volgut sumar a l’elaboració d’aquest document marc per a garantir una atenció integral a la ciutadania, entre elles entitats com a Creu Roja, Cocemfe, OSIM, SPAM, Afdem, Càrites Interparroquial i Banc d’Aliments.

La reunió ha comptat amb la participació de l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco; el regidor de Benestar Social, José Luis López; la regidora d’Habitatge, Ali Brancal; la edil d’Impuls de l’Activitat Econòmica, Patricia Puerta, i la regidora de CSeM Paz Beltrán. Els representants dels tres grups han acordat crear una comissió de seguiment per a la posada en marxa d’aquest pla, que s’afronta des d’una perspectiva global d’inclusió social i que permetrà arreplegar tots els procediments i prestacions que l’Ajuntament de Castelló concedeix per a lluitar contra l’exclusió social i millorar la inserció.

Aquest pla municipal d’inclusió social pretén prestar una atenció més integral a la ciutadania, optimitzar els recursos i procediments i, sobretot, ofereixen un acompanyament per a, amb els recursos disponibles, afavorir la inclusió social i normalitzar la situació de la persona o família que acudeix als serveis socials.

Els representants dels tres grups han manifestat la voluntat del Govern municipal d’acompanyar a les persones que pitjor ho estan passant per a ajudar-los a que isquen de la situació que els ha portat a sol·licitar les prestacions ja que són les que més necessiten tenir a les institucions al seu costat.

Hi ha que recordar que aquest tipus de reunions formen part dels acords per al seguiment del Pacte del Grau entre les tres organitzacions polítiques. A la darrera reunió es van acordar alguns temes considerats prioritaris per les tres organitzacions, entre els quals l’inclusió social és el principal. Amb aquesta intenció hi ha la voluntat de les tres parts de reunir-se properament per acordar un marc de col·laboració i seguiment, que incloga objectius clars i un calendari concret en matèria d’avanços en polítiques socials.

Leave a Reply

Your email address will not be published.