fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Reunió amb la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives per reforçar els serveis socials

Reunió amb la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives per reforçar els serveis socials

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, la regidora de benestar social, Malú Blasco, i la treballadora social es reuneixen amb la Directora Territorial de la Conselleria de Polítiques Inclusives.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, la regidora de benestar social, Malú Blasco, i la treballadora social han mantingut una important reunió de treball a Castelló amb la Directora Territorial de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Carmen Fenollosa. El primer edil ha fet una valoració “positiva” de la trobada, on han explicat tots els serveis socials que es presten des de l’Ajuntament de Morella i han demandat un major equilibri territorial. A més, han tornat a traslladar a l’administració autonòmica la necessitat d’ampliar les 15 places concertades del Centre de Dia de la localitat, ja que estan totes cobertes i existeix llista d’espera.

Rhamsés Ripollés explica que “la reunió ha estat molt positiva ja que la Directora Territorial ha pogut conèixer, de primera mà, tots els serveis que prestem des de la localitat i les necessitats que tenim els municipis d’interior”. Així, el primer edil afegeix que “el Centre de Dia de Morella és municipal i complirà set anys. Des d’ell s’ofereix el servei d’atenció a persones majors dependents i també realitzem altres serveis complementaris. En l’actualitat es compta amb 15 places concertades amb la Conselleria i seria molt important que aquesta xifra s’incrementés, perquè hi ha llista d’espera i perquè tenim els mitjans i personal necessari per a una atenció de més usuaris”. Rhamsés Ripollés també va traslladar a la representant autonòmica “la necessitat que hi haja un major equilibri territorial, ja que les peculiaritats del territori són molt importants a l’hora de poder prestar un millor servei”. En aquest sentit, posava com a exemple l’augment del cost de la climatització a les zones d’interior o que el Centre de Dia té usuaris de diferents pobles de la comarca dels Ports i l’orografia del territori, la dispersió de la població i l’estat de les carreteres suposen un augment del cost i del temps de transport dels usuaris.

Cal recordar que a més de l’atenció als usuaris, des del Centre de Dia s’ofereix un ampli catàleg de serveis complementaris. Aquests s’han anat adaptant a les demandes existents i des que l’empresa CISE gestiona aquestes instal·lacions s’han afegit moltes activitats. Així, actualment es compta amb menjador social, logopeda, fisioteràpia, menjar a domicili o tallers de memòria. En total, més de cinquanta usuaris els gasten.

Finalment, l’alcalde de la localitat també va traslladar a la directora territorial la necessitat de reforçar, amb visió comarcal, els serveis socials de base que presta la Mancomunitat dels Ports i es va parlar de polítiques de joventut, igualtat i altres.

Leave a Reply

Your email address will not be published.