fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Sales: “Els castellonencs podran conéixer que Ali Brancal i Enric Nomdedéu van mentir sobre el contingut dels sobres”

Sales: “Els castellonencs podran conéixer que Ali Brancal i Enric Nomdedéu van mentir sobre el contingut dels sobres”

El regidor del Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de Castelló subratlla que “per més que repetisquen una mentida, no la convertiran en veritat. L’única realitat és que tots dos dirigents polítics estan imputats per un presumpte delicte de corrupció, perquè un tribunal considera que hi ha indicis que mereixen ser investigats”.

“Els castellonencs podran conéixer que Ali Brancal i Enric Nomdedéu van mentir sobre el contingut dels sobres”. Així s’ha manifestat el regidor del Grup Municipal Popular i membre de la Comissió de Govern Obert i Participació a l’Ajuntament de Castelló, Vicent Sales, després que l’Audiència Provincial de Castelló de la Plana haja desestimat el recurs d’apel·lació promogut per la defensa d’Enric Nomdedéu i Ali Brancal, tots dos de Compromís, investigats per un presumpte delicte de corrupció.

L’acte, que s’ha conegut hui mateix, recull que el tribunal “desestima” el recurs d’apel·lació promogut per tots dos líders de Compromís contra l’acte dictat el 22 d’octubre de 2018 pel Jutjat d’Instrucció número 2 de Castelló, “confirmant íntegrament la resolució recorreguda i aquella de la qual prové, amb imposició als apel·lants de les costes”.

“La desestimació del recurs presentat pels responsables polítics de Compromís Ali Brancal i Enric Nomdedéu, en el procés judicial que se seguix contra ells i pel qual estan sent investigats per presumptes delictes de malversació de fons públics i falsedat en document públic, tindrà com a conseqüència poder conéixer la presumpta comissió, o no, de delictes dels quals serien responsables”, ha defensat Vicent Sales. “Per més que repetisquen una mentida, no la convertiran en veritat. L’única realitat és que tots dos dirigents polítics estan imputats, perquè un tribunal considera que hi ha indicis de delicte que mereixen ser investigats”, continua.

“Malgrat els esforços per ocultar la veritat que estan duent a terme Ali Brancal, la regidora de l’Ajuntament de Castelló i exvicealcaldesa d’Amparo Marco; i Enric Nomdedéu, exconcejal de l’Ajuntament i actual secretari Autonòmic d’Ocupació de la Generalitat Valenciana de Ximo Puig, els veïns d’esta ciutat podran conéixer si realment utilitzant els diners de tots els castellonencs per a distribuir propaganda i paperetes electorals”, insistix Sales.

“Si no tenen res a ocultar, com afirmen, el que han de fer és deixar de posar traves a la Justícia i permetre que s’òbriguen estos sobres, amb la finalitat que se sàpia què contenien. El contrari només són maniobres de distracció que diuen molt poc a favor seu. Afortunadament, així ho entén el tribunal, qui permetrà arribar fins al fons d’este assumpte”, afig.

Cal recordar que tots dos mandataris de Compromís estan imputats en un procés judicial que investiga si tots dos van remetre als domicilis de Castelló amb càrrec al pressupost municipal propaganda electoral de les eleccions europees de 2014, així com les paperetes i sobres de la candidatura de Compromís.

“Ni tenen la dignitat política que pregonen ni respecten als castellonencs quan parlen sobre transparència”, ha declarat Sales, qui recorda que, “a pesar que Ali Brancal estava imputada, va tardar 8 mesos a abandonar el seu lloc de vicealcaldessa a l’Ajuntament de Castelló, com a marca el Codi de Bon Govern que ells mateixos van impulsar, un procés en el qual fins i tot va arribar a abstindre’s Amparo Marco i els seus regidors socialistes, en contra del fixat en este document”, afirma Sales.

Cal recordar que “cap de les parts ha posat en dubte, ni tan sols els recurrents, que els sobres siguen falsos, que no procedisquen de l’Ajuntament, que la capçalera no siga l’oficial i ni tan sols, es qüestiona l’import dels sobres com a conseqüència del pes, del seu contingut i del nombre de sobres remesos a la vista de la factura aportada”.

Així mateix, Sales destaca que l’acte del tribunal subratlla que “el contingut de les comunicacions referides correspon al concepte legal i constitucional d’enviament postal, no es tracta de correspondència privada, i d’acord amb la doctrina del Tribunal Constitucional i del Tribunal Suprem, queda fora de l’àmbit de tutela constitucional”. També que “l’obertura de la correspondència es recorda en el si d’un procés penal seguit per un presumpte delicte de malversació, i resulta necessària i proporcionada per a l’esclariment dels fets”. “L’acte apel·lat no vulnera el dret a la presumpció d’innocència ni el de tutela judicial efectiva, sinó que es limita a dur a terme la investigació legalment atribuïda d’uns fets posats de manifest en virtut de querella”, continua l’acte en els seus raonaments jurídics. Com també que “el mer transcurs del temps” posat de manifest en el recurs no permet desvincular la correspondència en qüestió amb l’enviament dut a terme al maig de 2014: “En tant no transcórreguen els terminis de prescripció establits en la Llei, hi ha obligació legal de seguir la instrucció per a l’esclariment dels fets”.

“L’acte judicial confirma que els sobres han d’obrir-se i conéixer-se el seu contingut, perquè és una prova imprescindible per a corroborar o descartar els indicis de criminalitat inicials”, ha dit Vicent Sales, qui demana “a Compromís que deixe treballar a la Justícia”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.