fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Salomé Pradas (PP): “Nosaltres el que volem és que els diners estiguen en la butxaca dels contribuents”

Salomé Pradas (PP): “Nosaltres el que volem és que els diners estiguen en la butxaca dels contribuents”

Salomé Pradas Ten és advocada. Ha sigut senadora per Castelló en l’última legislatura i es presenta a la reelecció al senat pel Partit Popular a Castelló.

Diari Millars: Portem diversos mesos amb un govern en funcions. Com ha afectat això al nostre país?
Salomé Pradas: Efectivament diversos mesos amb un govern en funcions i un any i mig, quasi, des que Pedro Sánchez va entrar de la forma que va entrar. Tots recordem aquella moció de censura al costat de partits independentistes i Bildu que va treure un govern del Partit Popular que estava funcionant, que estava fent créixer a Espanya i que estava donant ocupació i ara ens trobem en una situació totalment de bloqueig: econòmica, social, política, i evidentment això ja afecta la nostra economia. Europa ens està dient que hem entrat en recessió i per tant el pròxim govern que isca de les urnes haurà de fer front a esta nova situació econòmica espanyola. Recordem també les dades de l’atur; les últimes van ser nefastes, quasi 100.000 persones més en l’atur en un mes a Espanya i el nou govern haurà de fer front a esta situació econòmica tan delicada en la qual ha tornat a entrar Espanya després d’un govern socialista d’any i mig, i també la crisi territorial que ja la tenim aquí en la situació a Catalunya i per això nosaltres diem que el Partit Popular és l’alternativa, la via alternativa al partit socialista per a poder retornar a Espanya la senda del creixement i la normalitat econòmica i social.

DM: Quines propostes té el Partit Popular per a millorar, en este cas com bé ha dit, l’economia?
SP: Nosaltres tenim en el nostre programa el que anomenem una revolució fiscal. Nosaltres, sempre que hem governat i l’economia ho ha permès, hem abaixat els impostos perquè pensem que els diners on millor estan són en la butxaca dels contribuents i també en les empreses perquè puguen continuar donant ocupació. A escala empresarial, per exemple, nosaltres proposem una mesura que és minorar l’impost de societats al 20% i per als autònoms també diverses mesures. Jo destacaria la de la pròrroga de la tarifa plana en 24 mesos per a eixos emprenedors que inicien una nova activitat. També per descomptat continuarem millorant condicions per als autònoms, ja ho vam fer en el 2012 i en el 2017, i facilitarem l’emprenedoria perquè cal pensar que és el grosso empresarial en la nostra economia, en l’economia espanyola, les petites i mitjanes empreses; per a les famílies ja hem dut a terme en comunitats autònomes on hem governat; per exemple, l’eliminació de l’impost de successions i donacions. Un impost injust, perquè no és just haver de pagar doblement per un immoble que s’ha adquirit en vida i quan algú mor no es just que hagen de pagar de nou els seus hereus per este immoble. En definitiva, nosaltres el que volem és que es dinamitze l’economia, que els diners estiguen en la butxaca dels contribuents; l’IRPF també volem minorar-lo per baix del 40%, i per tant que hi haja una autèntica revolució fiscal perquè la nostra economia vaja endavant.

DM: Existix un pla per a millorar amb propostes concretes la nostra província?
SP: El Partit Popular té diverses propostes per a la nostra província en relació amb els sectors clau econòmics de Castelló, en la indústria taulellera per exemple. Nosaltres treballarem per l’abaratiment dels costos de producció, i així es va comprometre el mateix Pablo Casado en la seua visita a Castelló fa deu dies, el cost del gas sabem que s’ha incrementat, això cal treballar-ho des de Madrid. Ens comprometem a treballar perquè s’abaratisca este cost.

Pel que fa a la citricultura, un altre dels sectors claus, exigirem el compliment dels acords que se signen a nivell europeu, perquè tots sabem que és el que va passar l’any passat amb els cítrics, on teníem una clausura de salvaguarda que no es va activar amb el govern, en este cas, de Pedro Sánchez. Cal defensar des del govern als citricultors. A Europa també estem ara amb la nova PAC, i bé, també necessitem un govern fort que defense a Europa, en este cas, els interessos dels citricultors.

La despoblació. Impulsarem un pacte d’estat per la despoblació, sabem que és una cosa que patixen molt els nostres municipis de l’interior; necessiten més i millors oportunitats; millorar infraestructures; incentius fiscals; millors connexions i tot això també el Partit Popular es compromet a treballar-ho a Madrid.

A nivell sanitari, sabem que tenim les llistes d’espera més disparades i més altes de tota la Comunitat Valenciana, una cosa que s’ha duplicat amb les llistes d’espera del Botànic, el govern socialista i nacionalista.

A nivell d’infraestructures, per descomptat hem de seguir amb el pla de millora de les rodalies. Nosaltres vam aprovar un pla en 2017 el qual no vam poder implementar per la moció de censura i el partit socialista no ha fet absolutament res, però era un pla que comptava amb 1.125 milions d’euros per als trens València-Castelló. També, per al corredor mediterrani necessitem que tinga unes infraestructures, que ens porten noves oportunitats a la província. Finalitzar l’A-7, en la qual teníem 484 milions d’euros i que també se’ns han bloquejat per part dels socialistes a Madrid; finalitzar l’N-232 que ens uniria amb Aragó; liberalitzar l’AP-7, esperem que efectivament es complisca amb el que ja el Partit Popular va deixar tancat, que va ser no prorrogar la concessió i ara ha de liberalitzar-se. Nosaltres no sabem molt bé que volen fer els socialistes, perquè fins i tot Ábalos va parlar de peatges tous este estiu. I per descomptat, una cosa que ens afecta molt de ple és el sistema de finançament autonòmic: finalitzar eixa reforma del sistema que va iniciar també el Partit Popular en el 2017 i que millora el finançament de la Comunitat Valenciana perquè som la comunitat pitjor finançada d’Espanya.

DM: D’altra banda, alguns partits parlen de suprimir les diputacions provincials. Què opina vostè sobre esta afirmació?
SP: Doncs les diputacions provincials, i jo em centre en la diputació de Castelló, fan una magnífica tasca a la nostra província, i cal pensar que la majoria dels municipis de la nostra província estan per sota dels 20.000 habitants i és on les diputacions centren la seua labor, segons ens diu la llei. Per tant, nosaltres advoquem per unes diputacions, en coordinació, evidentment, en este cas amb la Generalitat Valenciana i amb el mateix Estat, arriben allí on no arriben les altres administracions; eixa tasca de coordinació entre ajuntaments, eixa tasca d’arribar on altres administracions no arriben perquè les diputacions són molt més pròximes. Cal pensar en els xicotets municipis que gràcies a la diputació poden crear infraestructures útils, serveis útils, com portar per exemple unitats Respir a gairebé tots els municipis; això ho ha dit la diputació de Castelló; donar millors cobertures de telèfon o d’internet; el tema de l’aigua també, el proveïment de l’aigua. Totes estes qüestions, que són les que et pot solucionar la diputació ens fan pensar que són un organisme útil, una institució útil al servei dels veïns, i per tant nosaltres apostem perquè siguen útils per als castellonencs i que continuen treballant com fins ara.

DM: I finalment, si el Partit Popular ha de pactar després d’estes eleccions, quins serien els límits que posaria abans d’acceptar pactar amb un partit o l’altre?
SP: Nosaltres els límits ens els marquem sempre en la constitució. Tot aquell que vulga sumar-se a un projecte, a un acord d’investidura, en este cas, que defense des dels valors centre-dreta el progrés dels castellonencs, dels espanyols i que no transgredisca en absolut cap dels 169 articles de la Constitució ni de cap altra llei, doncs serà benvingut a sumar. Nosaltres el que estem plantejant als castellonencs, als espanyols és que la suma l’hem de fer en l’urna. Sempre diem que si el centre-dreta vota dividit, Sánchez es queda. És importantíssim en províncies com Castelló, concentrar el vot del centre-dreta perquè només s’elegixen cinc diputats i en el senat el mateix, només s’elegixen quatre senadors, i bé, tindrem un paper en el senat, transcendental per al futur més immediat en qüestions relacionades amb Catalunya, pressupostos, possibles reformes d’estatuts d’autonomia, i per tant, nosaltres estem oberts a arribar a acords, hem demostrat que sabem arribar a acords. En les comunitats on el centre-dreta ha sumat estem governant, i per tant, si traiem un sol escó més que el partit socialista, assegurem que hi haurà govern.

Leave a Reply

Your email address will not be published.