fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Sara Us贸 lamenta que la Confederaci贸 Hidrogr脿fica del X煤quer deixe f贸ra de les seues actuacions a la ciutat de Castell贸

Sara Us贸 lamenta que la Confederaci贸 Hidrogr脿fica del X煤quer deixe f贸ra de les seues actuacions a la ciutat de Castell贸

L’edil recorda que l’ajuntament porta un any reivindicant a la CHJ que actue en el Riu Sec i netege els barrancs de la Torreta, Algepsar, del Sol i Fraga.

La regidora de Sostenibilitat Ambiental, Sara Us贸, ha lamentat avui que “el Govern Local de l’Ajuntament de Castell贸 haja d’assabentar-se pels mitjans de comunicaci贸 de la negativa de la Confederaci贸 Hidrogr脿fica del X煤quer a actuar en el nostre terme municipal”.

Sara Us贸 ha explicat que l’any passat, l’alcaldessa, Amparo Marco, va mantenir una reuni贸 amb la presidenta de la CHJ, Mar铆a 脕ngeles Ure帽a, en la qual li va traslladar totes les actuacions pendents en la ciutat, i durant l’煤ltim any, des de la regidoria de Sostenibilitat Ambiental, s’han enviat dos escrits a la Confederaci贸, sol路licitant que aquesta entitat realitze treballs de manteniment en el llit del riu Sec.

No obstant a莽貌, els escrits de l’Ajuntament no solament no han tingut contestaci贸, sin贸 que “avui ens hem assabentat que la CHJ no pensa actuar en el riu Sec de Castell贸, malgrat les nostres reiterades sol路licituds”. Us贸 ha lamentat que la Confederaci贸 anuncie una inversi贸 de m茅s de mig mili贸 d’euros en la prov铆ncia, amb 15 actuacions en d’altres municipis, “per貌 deixe de costat les necessitats de la capital, ignorant als ve茂ns i ve茂nes de Castell贸”.

La regidora ha recordat que el riu Sec constitueix la principal infraestructura hidr脿ulica d’alleujament d’aig眉es pluvials al mar dins de l’脿rea d’influ猫ncia de la ciutat de Castell贸. En els 煤ltims anys, la CHJ ha realitzat algunes actuacions de manteniment per a eliminar vegetaci贸 en el llit, per貌 煤nicament s’ha actuat en el tram compr猫s entre la Ronda Est i el cam铆-entrador Mart铆n Pescador, “i mai s’actua entre la zona Universit脿ria i l’inici del tram cobert, on existeixen gran quantitat d’脿rids, roques i graves acumulades”.

“Per a莽貌, hem demanat, insistentment, que la Confederaci贸 estenga els treballs de manteniment al citat tram del riu Sec per a evitar possibles obstruccions del tram cobert que, aig眉es a dalt, provoquen desbordaments del llit del Riu Sec” ha indicat la responsable de Medi ambient, qui ha lamentat que la CHJ es negue a realitzar aquesta actuaci贸 tan necess脿ria.

Per a finalitzar, l’edil ha recordat unes altres de les demandes que, l’ajuntament, porta m茅s d’un any plantejant a aquesta entitat: l’ampliaci贸 de la desembocadura del riu Sec per a poder procedir a la canalitzaci贸 del Barranc del Sol, per a minimitzar inundacions en el barri de San Agust铆n y San Marcos; i la neteja dels barrancs de la Torreta, Algepsar, del Sol i Fraga, en els quals existeix molta vegetaci贸, amb el conseg眉ent perill d’inundaci贸 que pot implicar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.