fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Sergio Toledo, coordinador general del PPCS: “Per prevenir la corrupció, les persones han de tindre un treball fora de la política”

Sergio Toledo, coordinador general del PPCS: “Per prevenir la corrupció, les persones han de tindre un treball fora de la política”

Parlem amb el nou coordinador general del Partit Popular a la ciutat de Castelló. Es diu Sergio Toledo i a més d’aquest càrrec també és sotssecretari d’Educació i Universitats en Noves Generacions de la Comunitat Valenciana.

Com va ser la teua reacció quan et van comunicar que series nomenat coordinador general del Partit Popular de la ciutat de Castelló?

Va ser una sorpresa, perquè és una aposta molt valenta per part de Begoña Carrasco, una persona com jo ,que tinc 26 anys , és una mica arriscat, ja que apostes per una persona que té un treball fora de la política però no té una experiència política acreditada, com es podria entendre fins ara.

Agraïsc l’oportunitat que se’m dóna a mi i a totes les persones joves que entren en el comitè de direcció i tinc ganes de demostrar que podem fer-ho igual de bé que els joves d’altres partits en els que s’ha confiat també.

Quins reptes et marques per a aquesta nova etapa de la teua carrera política?

Hi ha persones que quan em feliciten em diuen, “és un marrón” però jo crec que de les dificultats s’ha de fer oportunitats, i en eixe sentit crec que tenim una bona oportunitat.

Estem en una situació molt complexa amb partits que han pres pes dins de l’ajuntament, la diputació, la generalitat i també el govern central, i per altra banda també tenim la corrupció, per exemple, que ens ha llevat vots i ens ha furtat la confiança de molts ciutadans que sempre han estat confiant en el Partit Popular d’ençà que en l’any 1996 li van donar la confiança per a que per primera vegada creara un projecte, no de fronts d’uns contra uns altres, sinó un projecte convergent de la societat espanyola amb una ideologia, i crec que precisament és això, hem de recuperar la ideologia i hem de parlar de les nostres idees, defensar els nostres pensaments, tradicions i el que volem com a societat.

Amb aquesta renovació, en la direcció del partit també han sigut nomenats Maria Mulet com a Coordinadora d’organització, Juan Luis Saura com a sotssecretari de comunicació i Balma Morejón com a sotssecretària d’Atenció a l’afiliat, creus que els membres de noves generacions han pres més rellevància?

Si, sens dubte. Jo crec que s’ha renovat el partit. El que ha passat al Partit Popular en part és que hi ha hagut una generació, no sé si perduda, però no hi ha hagut una renovació tal qual en els últims 4 o 6 anys. Es van renovar llocs, com el de president que va ser Alfonso Bataller i ara Begoña. També es va confiar en persones noves com Vicent Sales o Gonzalo Romero, però faltava eixe pas que requeria valentia per part del partit, perquè altres partits ja havien fet el pas de confiar en gent jove i ara era el moment, després de les eleccions, després de no tindre els millors resultats que podríem tindre, ara era el moment de confiar en persones noves i donar-les eixa oportunitat.

Com penses que es traduiran aquests nomenaments en fets o actituds dins del partit?

Jo crec que ha d’agafar més pes la ideologia i a més feien falta cares noves que és el que ha fet Begoña, que és una cara nova de per si, confiar en persones noves i després també fa falta formes noves. Crec que és importat que tinguem una actitud diferent de la que hem tingut fa uns anys. Que en eixe moment estava bé, perquè la societat les acceptava i les valorava i no exigia més, però ara mateix estem en una societat de la informació, en la que en qualsevol moment ja saps el que ha fet qualsevol polític i crec que la manera de relacionar-se ha canviat i la política no pot estar al marge d’això, hem de canviar les formes de comunicar els missatges, les formes de relacionar-nos amb la gent, estar encara més prop del carrer i fer-nos d’alguna manera més transparents per a qualsevol ciutadà.

Estem veient que la imatge del Partit Popular s’està veient danyada per casos de corrupció com la Gürtel o l’operació Taula, que opines sobre aquests escàndols?

El primer és condemnar-los i amb açò no et dic res nou. Hem pagat, en les anteriors eleccions, el “pato” dels altres i jo crec que si ara mateix hi hagueren unes altres eleccions no sé com anirien, però amb tot el que ha passat a València no trauríem ací els mateixos resultats que trauríem si Castelló fora aliena a tot això.

Podem assegurar que el Partit Popular de Castelló està net de corrupció al cent per cent?

Jo pel que sé, està completament net. a Castelló, no hi ha hagut mai cap cas de corrupció dins del partit popular, estan les investigacions que ens van fer a Alfonso Bataller, dues vegades exculpat, dues vegades imputat i dues vegades desimputat posteriorment perquè no hi havia cap motiu.

A Castelló no hem tingut la mateixa situació que en altres llocs, en la que tampoc és el partit com estructura el que ha tingut un problema, sinó que són les persones que s’han aprofitat de l’estructura del partit i dels llocs de responsabilitat que tenien per ficar la mà dins de la caixa del partit o dins de l’administració publica, que és encara pitjor.

Què es podria fer per a evitar la corrupció política?

Jo crec que per una part s’ha de ser molt dur amb les persones que fan això. Està clar que no pots “matar” a una persona a la mínima, en el sentit polític. És el que et deia abans, Alfonso Bataller dos cops desimputat, però en el moment en què hi haja una sentència en ferm, qualsevol partit ha de tallar amb aquesta persona i fer una iniciativa per recuperar els diners que s’ha emportat. Això és una cosa que Isabel Bonig ja ha dit més d’una vegada, tirar endavant iniciatives jurídiques per aconseguir que eixes persones tornen els diners que s’han emportat i dedicar-les a activitats benèfiques o sectors socials que necessiten ajuda, això d’una banda.

Per altra banda i per prevenir, crec que és molt important que les persones tinguen un treball fora de la política, ja que si tu no tens un treball fora de la política, tu en part depens de la política per a viure i jo crec que en la política has d’estar per passió, per ideologia i perquè vols aconseguir una societat millor.

Llavors estaries a favor de limitar els mandats?

Si, per descomptat. De limitar els mandats, de fer llistes obertes, de tot un pack de regeneració que inclouria fer primàries dins dels partits, però primàries que hauríem de veure com, perquè si són les primàries de Ciutadans o les primàries de Podem que ara estan dimitint la meitat, no.

Jo crec que, unes primàries que es fan bé són els caucus que es fan als Estats Units on es trien uns delegats que voten a un determinat candidat segons els resultats del caucus i van a un congrés on eixos delegats ja s’han compromès a votar a un determinat candidat, si arriben dos al congrés, ja voten entre eixos dos. Fent unes primàries de veritat que siguen participatives, que tinguen un suport darrere i que faci més democràtic qualsevol partit.

Parlant de primàries, fa unes setmanes es va donar a conèixer la notícia que l’expresident de Noves Generacions José Luis Bayo ha decidit disputar el lloc de president regional del partit a Isabel Bonig, com és la teua valoració sobre aquest tema?

Jo seré molt clar. Jo vull que la futura presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana siga Isabel Bonig.

Em posicione clarament, i anime a qualsevol afiliat siga José Luis Bayo o qualsevol altre que vulga presentar-se, a què es presente. Jo crec que és bo que hi haja diverses candidatures, crec que és bo que es vote i ja veurem si té el suport del partit o no.

Però bé, jo penso que Isabel Bonig és una persona amb la ideologia del partit, i això és important, és una persona que vol regenerar el partit i tenim feina per a renovar-lo, per obrir-lo a la societat i que participe cada cop més gent i que siga més obert, jo sé que el camí d’Isabel Bonig és eixe i no sé quin és el de José Luis Bayo, no sé si té programa o no, ni quin és. Jo, com afiliat del partit popular no he tingut informació d’ell.

Que opines de la proposta de ciutadans per eliminar les diputacions?

Jo crec que ara, en l’àmbit nacional, es fan moltes propostes per captar el titular, i van pactar eliminar les diputacions entre ciutadans i el PSOE, però a l’hora de la veritat Pedro Sánchez es va oblidar de l’eliminació de les diputacions en el seu discurs. No sé com acabarà aquest tema però si es du a terme, es perjudicarà prou a províncies com la de Castelló.

Penso que a Madrid, potser, no té sentit una diputació, però en províncies com la de Castelló té una importància capital. Si la diputació no estiguera, molts municipis del nord de la província, quan va caure neu el primer dissabte de Magdalena, hagueren quedat aïllats completament i és la diputació la que va fer que això no passés. És la diputació la que fa que arribe aigua o arribe el metge a determinats pobles, és la diputació la que fa que aquests pobles no desapareguen. Per això, té molta importància en la província de Castelló, mentre que, en províncies amb una distribució geogràfica més concentrada, no té tant de pes i eixe és el problema. Ciutadans com Podem també son uns partits que s’han creat en les ciutats, que no han estat en els pobles i per això, no perceben la importància que té una diputació per a un poble petit, però els ciutadans sí.

Finalment, a Madrid segueixen les negociacions per a investir un nou president del govern, creus que s’arribarà a algun acord?

A mi m’agradaria que no hi hagueren noves eleccions perquè serie símptoma de què els partits polítics i els mateixos polítics han pogut posar-se d’acord, han pogut cedir en mesures o en persones, han pogut arribar a pactes per formar un govern i això seria ideal. Però el que no vull és un govern de Podemos, PSOE, IU, els nacionalistes, independentistes, etc. No vull això, perquè seria donar el govern a algú que vol acabar amb el mateix estat.

Jo espere que al final Pedro Sánchez acabe entrant en raó i acabe afavorint un govern amb les tres forces que estan a favor de la constitució, que és una constitució que segurament s’ha de modificar i s’ha d’adaptar a la situació que viu el país ara.

Series favorable al que s’anomena “Gran coalició”?

“Gran coalició” és una etiqueta que va posar Pablo Iglesias de forma negativa però en molts països ocorre i no passe res, com en alemanya que és un país que funcione perfectament, que ha sigut la locomotora d’Europa en aquests anys en què hi ha hagut problemes econòmics i això és per alguna cosa, és perquè hi ha hagut dos partits grans que s’han posat d’acord en tirar endavant mesures que necessitava el país, que es podien fer amb els vots i el suport dels partits més grans.

Crec que serie bo per a Espanya ara mateix recuperar l’esperit de la transició, però això ja dependrà de què vulguen o de si volen anar a unes noves eleccions.

Leave a Reply

Your email address will not be published.