fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Sostenibilitat aplica una poda intensiva de sanejament en el parc de la Panderola

Sostenibilitat aplica una poda intensiva de sanejament en el parc de la Panderola

La regidora Sara Usó explica que aquestes podes preventives “cerquen millorar la salut forestal del nostre patrimoni arbori”.

Les actuacions per part de l’Ajuntament de Castelló per a millorar la salut del patrimoni arbori de Castelló continuen. La Regidoria de Sostenibilitat Ambiental ha aplicat una poda intensiva de sanejament en el parc de la Panderola, en el Grau. “Aquesta poda segueix les recomanacions de l’informe tècnic realitzat el passat estiu que informava que els arbres, sobretot els plataners, presentaven en un estat fitosanitari deficient, amb presència de podriments i ferides de diversa superfície”, segons ha explicat la regidora responsable de l’àrea de Sostenibilitat Ambiental, Sara Usó.

Els treballs s’han centrat a sanejar els exemplars arboris més afectats i a reduir la copa per a llevar el pes excessiu en les branques més grans d’aquest parc del Grau, ha afegit la regidora. “El manteniment del nostre patrimoni arbori és essencial per a aconseguir un Castelló més sostenible”, ha reivindicat Usó.

Aquesta actuació persegueix millorar la salut forestal del parc de la Panderola i pretén prevenir el risc de caigudes en cas, per exemple, de tempestes o forts vents. “Des de la Regidoria de Sostenibilitat Ambiental estem seguint les recomanacions per a millorar l’estat del patrimoni arbori urbà”, ha afegit la regidora, que ha recordat que el passat hivern ja es va executar una poda intensiva en el parc Ribalta.

La previsió de podes preventives també s’aplicarà en l’avinguda Enrique Gimeno, encara que amb una actuació menys intensa que en els casos del parc Ribalta i de la Panderola; en el camí d’accés a Tetuán XIV, on es preveu realitzar una reducció de copa, i en l’avinguda dels Ginjols, perquè malgrat el bon estat fitosanitari, segons l’informe tècnic, el fet que els arbres siguen bastant alts i estiguen en una zona oberta provoca que les ràfegues de vent intenses puguen trencar branques. “En aquest cas, també s’aposta per una poda de reducció de copa, que lleve pes a l’arbre de manera que les branques no s’esquincen quan el vent bufa amb certa intensitat”, ha detallat la regidora de Sostenibilitat Ambiental, Sara Usó.

Leave a Reply

Your email address will not be published.