fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Sostenibilitat aplica una poda intensiva de sanejament en el parc de la Panderola

Sostenibilitat aplica una poda intensiva de sanejament en el parc de la Panderola

La regidora Sara Us贸 explica que aquestes podes preventives “cerquen millorar la salut forestal del nostre patrimoni arbori”.

Les actuacions per part de l’Ajuntament de Castell贸 per a millorar la salut del patrimoni arbori de Castell贸 continuen. La Regidoria de Sostenibilitat Ambiental ha aplicat una poda intensiva de sanejament en el parc de la Panderola, en el Grau. “Aquesta poda segueix les recomanacions de l’informe t猫cnic realitzat el passat estiu que informava que els arbres, sobretot els plataners, presentaven en un estat fitosanitari deficient, amb pres猫ncia de podriments i ferides de diversa superf铆cie”, segons ha explicat la regidora responsable de l’脿rea de Sostenibilitat Ambiental, Sara Us贸.

Els treballs s’han centrat a sanejar els exemplars arboris m茅s afectats i a reduir la copa per a llevar el pes excessiu en les branques m茅s grans d’aquest parc del Grau, ha afegit la regidora. “El manteniment del nostre patrimoni arbori 茅s essencial per a aconseguir un Castell贸 m茅s sostenible”, ha reivindicat Us贸.

Aquesta actuaci贸 persegueix millorar la salut forestal del parc de la Panderola i pret茅n prevenir el risc de caigudes en cas, per exemple, de tempestes o forts vents. “Des de la Regidoria de Sostenibilitat Ambiental estem seguint les recomanacions per a millorar l’estat del patrimoni arbori urb脿”, ha afegit la regidora, que ha recordat que el passat hivern ja es va executar una poda intensiva en el parc Ribalta.

La previsi贸 de podes preventives tamb茅 s’aplicar脿 en l’avinguda Enrique Gimeno, encara que amb una actuaci贸 menys intensa que en els casos del parc Ribalta i de la Panderola; en el cam铆 d’acc茅s a Tetu谩n XIV, on es preveu realitzar una reducci贸 de copa, i en l’avinguda dels Ginjols, perqu猫 malgrat el bon estat fitosanitari, segons l’informe t猫cnic, el fet que els arbres siguen bastant alts i estiguen en una zona oberta provoca que les r脿fegues de vent intenses puguen trencar branques. “En aquest cas, tamb茅 s’aposta per una poda de reducci贸 de copa, que lleve pes a l’arbre de manera que les branques no s’esquincen quan el vent bufa amb certa intensitat”, ha detallat la regidora de Sostenibilitat Ambiental, Sara Us贸.

Leave a Reply

Your email address will not be published.