fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Sostenibilitat planifica millores en zones enjardinades de tots els districtes de Castell贸

Sostenibilitat planifica millores en zones enjardinades de tots els districtes de Castell贸

La regidora Sara Us贸 explica que “es tracta de xicotetes actuacions per貌 necess脿ries per a aconseguir una cura 貌ptima”.

La Regidoria de Sostenibilitat Ambiental de l’Ajuntament de Castell贸 ha impulsat un gir al programa de manteniment de zones verdes de la ciutat que permetr脿 “executar actuacions de millora en les zones enjardinades de manera sistem脿tica”, segons ha explicat la regidora responsable de l’脿rea, Sara Us贸. “Es tracta de xicotetes actuacions per貌 molt necess脿ries per a contribuir a l’embelliment urb脿 de tots els nostres barris a m茅s de la cura 貌ptima d’aquests punts verds”, ha afegit l’edil.

La millora de zones enjardinades prevista per Sostenibilitat Ambiental “no representa un cost excessiu que s’emmarca dins del pressupost global de manteniment de parcs i jardins”, ha informat Us贸. L’actuaci贸 consisteix a planificar les accions per districtes, escometent la millora de tres o quatre zones enjardinades en cadascun, fins a completar els sis districtes. I s’inicia el cicle de nou amb altres jardins seguint el mateix ordre d’actuaci贸.

L’edil ha detallat que “amb aquesta planificaci贸 es pret茅n executar una millora cont铆nua que sense requerir un esfor莽 econ貌mic intens permeta augmentar la qualitat de vida dels barris amb jardins millor cuidats”. Sara Us贸 ha afegit que “els projectes m茅s importants de remodelacions en aquells jardins que ho necessiten no s’inclourien en aquest tipus de millores sin贸 que s’abordaran a banda”.

La intenci贸 茅s que es puguen millorar de dues a quatre zones per setmana, en funci贸 de la import脿ncia de cada actuaci贸. Els primers espais en els quals es va a actuar corresponen al districte Aquest, en concret en les places Manuel Bellido, Pintor Tasio Flors i del Cometa Halley.

La Regidoria de Sostenibilitat Ambiental ha informat que en la pla莽a Manuel Bellido s’ha executat la reparaci贸 de la malla anti-herba dels massissos, aportaci贸 de mat猫ria org脿nica i m煤ixing, reposici贸 d’arbustos i retallada d’arbustos. En la pla莽a del Pintor Tasio Flors s’ha procedit a l’eliminaci贸 de tanques envellides, la instal路laci贸 de malla anti-herba, reposici贸 d’arbustos i col路locaci贸 de marmolina sobre la malla i, finalment, en la pla莽a del Cometa Halley s’ha escom茅s l’arranjament de la illeta al costat de l’esgl茅sia amb aportaci贸 de mat猫ria org脿nica i plantaci贸 d’esp猫cies mediterr脿nies. A m茅s, s’ha col路locat una vorada en la illeta en la qual es troba el transformador i s’ha plantat tanca de baladre nana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.