fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

STEPV proposa la paralitzaci贸 de l’oferta p煤blica d’ocupaci贸 per a 2016

STEPV proposa la paralitzaci贸 de l’oferta p煤blica d’ocupaci贸 per a 2016

El Sindicat reclama recuperar plantilles, definir el model dels diferents ensenyaments i dotar el professorat provisional de destins definitius.

La Mesa Sectorial d’avui ha tractar l’oferta p煤blica d’ocupaci贸, les normatives sobre seleccions de direccions i les adjudicacions cont铆nues.

Quant a l’oferta, STEPV ha plantejat la paralitzaci贸 de les oposicions en 2016 fins que no s’aborde primer la recuperaci贸 de les plantilles retallades i la dotaci贸 de detins definitius per al professorat provisional o en expectativa de dest铆. Tamb茅 ha plantejat que cal partlar pr猫viament de quin model d’ensenyament volem en les diferents etapes educatives, especialment dels ensenyaments art铆stics, per貌 tamb茅 d’EOI, SPES, Formaci贸 de Persones Adultes, etc., i despr茅s parlar de la dotaci贸 de personal.

Tamb茅 ha insistit en la necessitat de plans d’estabilitat per al professorat inter铆 i d’un debat sobre el model d’acc茅s a la funci贸 p煤blica.

Per a STEPV, si no es tracten pr猫viament aquestes q眉estions abans de parlar d’una oferta p煤blica d’ocupaci贸, estarem construint la casa per la teulada i no pels fonaments. Sense con茅ixer i debatre el model d’educaci贸 infantil, arran de la implantaci贸 del programa de 2 anys en els CEIPs, o el futur dels ensenyaments art铆stics superiors, per posar nom茅s dos exemples, no t茅 massa sentit parlar d’oferta per a enguany.

Aquesta q眉esti贸 s’agreuja en l’oferta d’ensenyaments art铆stics, tant en els conservatoris superiors de m煤sica i dansa, com en les escoles d’art i disseny. La proposta d’oferta que ha presentat la Conselleria pot condemnar a desenes de docents interins a l’atur si no obtenen pla莽a en les oposicions de 2016, ja que les places ofertades en alguns casos arriben a cobrir la totalitat de places ocupades actualment per docents interins.

D’altra banda, quant a la normativa de selecci贸 de direccions, s’ha negociat la que afecta els centres integrats de formaci贸 professional, d’una banda, i la que afecta la resta d’etapes educatives, que tenen condicions diferents. STEPV ha mantingut la mateixa postura que en la negociaci贸 de la renovaci贸 de direccions, i 茅s que ha de ser la comunitat educativa la que seleccione la direcci贸 del centre i no unes comissions en qu猫 l’administraci贸 t茅 un pes considerable qui ho decidisca.

Finalment s’ha tractat la nova normativa d’adjudicacions cont铆nues, que s’adapta a l’acord de professorat inter铆 despr茅s de la sent猫ncia guanyada per STEPV contra l’acord de 2010, i tamb茅 s’adapta a l’addenda a l’acord signada en el mes de desembre per a cobrir els llocs de dif铆cil provisi贸.

La Conselleria s’ha comprom茅s a estudiar les propostes dels sindicats en totes les normatives tractades i a donar una resposta el m茅s prompte possible.

Leave a Reply

Your email address will not be published.