fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Vila-real impulsa la primera xarxa estatal de ciutats mediadores junt amb l鈥橝juntament sevill脿 de Los Palacios

Vila-real impulsa la primera xarxa estatal de ciutats mediadores junt amb l鈥橝juntament sevill脿 de Los Palacios

La iniciativa, que compta amb el 鈥楬ermano Mayor鈥 Pedro Garc铆a Aguado com a padr铆, pret茅n impulsar la cultura de la mediaci贸 com a metodologia de resoluci贸 de conflictes i prevenci贸 davant els creixents casos d鈥檃ssetjament a les aules.

L’Ajuntament de Vila-real i el municipi sevill脿 de Los Palacios han signat un protocol d’intencions per a impulsar la creaci贸 d’una xarxa estatal de ciutats mediadores que arreplegue l’experi猫ncia i l’aval vila-realenc amb l’objectiu d’expandir la mediaci贸 i la formaci贸 en aquesta metodologia com a 鈥渕illor f贸rmula per a fer front, des de la prevenci贸 i el foment de la cultura del di脿leg i la conviv猫ncia, als creixents casos d’assetjament escolar o bullying que lamentablement estem vivint en els 煤ltims mesos en el pa铆s鈥. Amb aquesta premissa, el consistori vila-realenc i Los Palacios sumen esfor莽os, amb el mediador Pedro Garc铆a Aguado com a padr铆 d’excepci贸, en un protocol que cristal路litzar脿 en els pr貌xims mesos en un conveni al qual es podran sumar 鈥渆ls municipis que, com Vila-real i Los Palacios, vulguen apostar per la resoluci贸 pac铆fica de conflictes i el consens鈥.

鈥淎 Vila-real portem ja anys formant i promovent la cultura de la mediaci贸, tant en l’entorn urb脿 des de la nostra unitat policial pionera o la c脿tedra de l’UJI com en les aules, amb les jornades d’Alumnes Mediadors, celebrades aquesta mateixa setmana, o el programa Mediem com a principals referents鈥, assenyala l’alcalde. 鈥淣o podem ignorar els creixents casos d’assetjament escolar o bullying que hem patit en el pa铆s en els 煤ltims mesos. Com a institucions m茅s properes als ciutadans, als ajuntaments aquesta situaci贸 ens preocupa i per a莽貌 treballem ja des de fa anys en la formaci贸 en t猫cniques mediadores tamb茅 en l’aula, com una filosofia de conviv猫ncia i relaci贸 i, per tant, tamb茅 de prevenci贸. La xarxa estatal pot ser molt profitosa per a sumar esfor莽os en la lluita contra aquesta situaci贸鈥, agrega Benlloch.

Amb aquest objectiu, Jos茅 Benlloch, ha aprofitat la visita d’una delegaci贸 de la localitat sevillana de Los Palacios, encap莽alada per la tinent d’alcalde, Carmen Mar铆a Molina, per a participar en les VII Jornades d’Alumnes Mediadors, per a comen莽ar a treballar en la constituci贸 de la futura xarxa de ciutats mediadores. “Vila-real porta anys treballant en la mediaci贸, la qual cosa ens ha convertit en un referent per a altres municipis, que ara volen col路laborar amb nosaltres”, explica Benlloch. “Els joves han d’aprendre que en la vida no hi ha vencedors ni ven莽uts, han d’assumir les conseq眉猫ncies del que fan i aprendre a conviure, i com a Ajuntament, la nostra funci贸 茅s generar conviv猫ncia, perqu猫 som l’administraci贸 m茅s propera, i a la qual primer acudeixen els ve茂ns a la recerca d’ajuda”, recalca el primer edil.

Per la seua banda, la tinent d’alcalde de Los Palacios indica que “el nostre municipi no t茅 tanta experi猫ncia com Vila-real en mediaci贸, ja que vam engegar un centre de mediaci贸 fa poc menys d’un any i, per a莽貌, volem absorbir tota la professionalitat i l’experi猫ncia de Vila-real per a desenvolupar-la en el nostre municipi”. “脡s molt important la labor que s’ha desenvolupat a Vila-real per part de l’Administraci贸 i de professors, pares, alumnes, professionals i t猫cnics i tots els agents involucrats, alguna cosa que tamb茅 requereix molta voluntat pol铆tica, i em consta que hi ha per part dels representants vila-realencs, per a donar suport a aquests projectes”, destaca. Per aquest motiu, Molina indica que “des de Los Palacios vam veure a Vila-real un exemple a seguir; per a莽貌 hem signat aquest protocol i esperem que prompte s’unisquen m茅s ajuntaments per a, entre tots, enriquir-nos m煤tuament i cr茅ixer”.

鈥淎quest protocol posa de manifest el nostre comprom铆s de seguir treballant en la creaci贸 d’aquesta xarxa”, apunta Benlloch, “i gr脿cies a la cooperaci贸 de Los Palacios, aviat podr脿 ser una realitat”. “Anem a convidar a m茅s ciutats que sabem que estan impulsant experi猫ncies molt potents en mat猫ria de mediaci贸, perqu猫 volem aprendre d’elles, seguir creixent i posant en com煤 idees per a millorar i aprendre uns d’uns altres”, assegura. Despr茅s del conveni, el seg眉ent pas ser脿 “fer els contactes necessaris per a anar al Govern d’Espanya i sol路licitar la creaci贸 de la xarxa, que llan莽ar脿 un missatge per la pau, el di脿leg i la conviv猫ncia com a soluci贸 als conflictes”.

Per la seua banda, el mediador Pedro Garc铆a Aguado, conegut pel seu programa de televisi贸 Hermano Mayor, afirma que “la mediaci贸 est脿 prenent cada dia m茅s protagonisme i, possiblement, ser脿 tinguda m茅s en compte com a forma jur铆dica el dia de dem脿”. “Porte set anys intervenint en conflictes i el fet de poder desenvolupar una xarxa de ciutats mediadores va a servir per a obrir les portes a moltes fam铆lies perqu猫 puguen resoldre els conflictes sense una batalla campal, a trav茅s de l’amist贸s i amb el comprom铆s arribar a acords que afavorisquen a tots”, conclou.

Leave a Reply

Your email address will not be published.