fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Vila-real i Michalovce acorden incrementar els intercanvis culturals per a promoure oportunitats en tots dos municipis

Vila-real i Michalovce acorden incrementar els intercanvis culturals per a promoure oportunitats en tots dos municipis

L’alcalde de Michalovce, Viliam Zahorc谩k, juntament amb representants de la corporaci贸 municipal eslovaca, han rebut a l’alcalde de Vila-real, Jos茅 Benlloch, i el regidor de Turisme, Emilio M. Obiol, en la recepci贸 oficial a les delegacions de ciutats agermanades que Michalvoce ha celebrat amb motiu de la Fira de Zempl铆n, que se celebra aquest cap de setmana i on la delegaci贸 vila-realenca ha acudit convidada per l’Ajuntament eslovac.

En el marc d’aquesta trobada, Benlloch i Zahorc谩k han pogut avaluar el bon estat de les relacions de germanor entre ambdues poblacions i han acordat promoure accions de car脿cter cultural que puguen enfortir la cooperaci贸 m煤tua i generar oportunitats en ambdues ciutats.

鈥淰ila-real 茅s un municipi amb vocaci贸 internacional i d’obertura al m贸n, com hem demostrat durant tota la nostra hist貌ria amb el comer莽 de la taronja i, posteriorment, la ind煤stria cer脿mica. Les relacions que estableixen els agermanaments entre ciutats suposen, sobretot, lla莽os d’uni贸 entre 茅ssers humans i a莽貌 茅s, sens dubte, la millor manera de potenciar la pau i la cooperaci贸 per a cercar solucions comunes a problemes que moltes vegades tamb茅 s贸n els mateixos鈥, ha assenyalat Benlloch en la seua intervenci贸 en la sala de recepcions de Michalovce. En aquesta l铆nia, l’alcalde ha abundat tamb茅 en la import脿ncia que cobren aquest tipus de relacions de germanor en el marc europeu i en particular 鈥渆n la dif铆cil situaci贸 que viu Europa en aquests moments鈥. 鈥淗ui dia, les ciutats com Vila-real i Michalovce vivim situacions i reptes molt semblants; fomentar les bones relacions entre les nostres ciutats 茅s tamb茅 una forma de millorar la nostra competitivitat i posicionament a Europa. Potser fins ara no hem sabut aprofitar suficientment les oportunitats que ens brinda鈥, agrega. Per aquest motiu, un dels acords assolits amb el primer edil eslovac durant l’estada de la delegaci贸 vila-realenca a Michalovce ha sigut el d’establir intercanvis a trav茅s de projectes culturals que comen莽aran a materialitzar-se el pr貌xim exercici.

Benlloch tamb茅 ha animat les delegacions oficials de Vyskov (Rep煤blica Txeca) i Uzhgorod (Ucra茂na) a con茅ixer Vila-real i iniciar relacions internacionals que puguen fructificar en acords beneficiosos per a les societats locals. En la recepci贸, l’alcalde i Obiol han fet lliurament als representants de Michalovce i els seus municipis germans de productes representatius de la comarca, tals com mel, oli o licor de mandarina, a m茅s de fullets tur铆stics de Vila-real i exemplars del llibre 鈥榁ila-real a rajaploma鈥, editat per l’Ajuntament amb dibuixos de la ciutat de Julio Aren贸s.

Leave a Reply

Your email address will not be published.