fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Xavi trenco (Comprom铆s) proposa la creaci贸 d鈥檜n servei comarcal de transport adaptat.

Xavi trenco (Comprom铆s) proposa la creaci贸 d鈥檜n servei comarcal de transport adaptat.

El regidor reclama que siguen les associacions les que dissenyen el projecte que ha de servir tamb茅 per millorar la comunicaci贸 amb l鈥檌nterior.

El Grup Comprom铆s a la Diputaci贸 de Castell贸 pret茅n que es done participaci贸 a les associacions de discapacitats de la prov铆ncia en el disseny d’un servei de transport adaptat de car脿cter comarcal que siga capa莽 de fer front tamb茅 a la demanda de comunicaci贸 dels pobles de l’interior.

El portaveu de Comprom铆s en la Corporaci贸 Provincial, Xavier Trenco, defensa que la Diputaci贸, en lloc de subvencionar el servei, siga l鈥檕rganisme encarregat de contractar directament. Aix貌 s铆, tenint en compte les necessitats concretes dels usuaris. “Ning煤 millor que les associacions per con猫ixer les particularitats concretes de cada cas”, assenyala Trenco. En este sentit, el portaveu de Comprom铆s ha explicat el cas d鈥檜n jove de la Vall d鈥橴ix貌, que pateix una malaltia molt greu, i que, a pesar de totes les dificultats, ha aconseguit acabar els seus estudis de Batxillerat i ara vol matricular-se en la Universitat Jaume. Per貌 com que necessita un vehicle adaptat per anar-hi, pot ser que no puga complir el seu somni.

Segons ha detallat Trenco, la Diputaci贸, fins ara, es limita a subvencionar el transport adaptat de les persones amb discapacitat dels municipis de menys de 10.000 habitants, que no poden permetre鈥檚 contractar un servei pel seu compte. Enguany tamb茅 hi ha prevista una partida en el pressupost.

Per aix貌, Comprom铆s es fa ress貌 en la moci贸 que ha presentat per al pr貌xim plenari de la reivindicaci贸 de les associacions de discapacitats, que pretenen participar directament de l’elaboraci贸 d’un servei global amb els fons que li facilita la Diputaci贸. “Juntament amb les persones amb algun tipus de minusvalidesa que necessiten acudir a centres especialitzats per al tractament de les seves malalties, d’aquest servei tamb茅 podrien beneficiar-se els majors quan hagen de despla莽ar-se per realitzar paperassa o qualsevol tr脿mit burocr脿tic, i els joves, que v茅nen a estudiar a Castell贸”, explica el portaveu del grup Comprom铆s.

Igualment, Trenco sol路licita en la moci贸 l’elaboraci贸 d’un estudi que reculla les necessitats concretes dels municipis de l’interior, que s贸n els que pateixen un major envelliment de poblaci贸 i una acusada manca de serveis p煤blics i, per tant, els m茅s necessitats d’aquest tipus de transport.

Leave a Reply

Your email address will not be published.