fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Xavi trenco (Compromís) proposa la creació d’un servei comarcal de transport adaptat.

Xavi trenco (Compromís) proposa la creació d’un servei comarcal de transport adaptat.

El regidor reclama que siguen les associacions les que dissenyen el projecte que ha de servir també per millorar la comunicació amb l’interior.

El Grup Compromís a la Diputació de Castelló pretén que es done participació a les associacions de discapacitats de la província en el disseny d’un servei de transport adaptat de caràcter comarcal que siga capaç de fer front també a la demanda de comunicació dels pobles de l’interior.

El portaveu de Compromís en la Corporació Provincial, Xavier Trenco, defensa que la Diputació, en lloc de subvencionar el servei, siga l’organisme encarregat de contractar directament. Això sí, tenint en compte les necessitats concretes dels usuaris. “Ningú millor que les associacions per conèixer les particularitats concretes de cada cas”, assenyala Trenco. En este sentit, el portaveu de Compromís ha explicat el cas d’un jove de la Vall d’Uixò, que pateix una malaltia molt greu, i que, a pesar de totes les dificultats, ha aconseguit acabar els seus estudis de Batxillerat i ara vol matricular-se en la Universitat Jaume. Però com que necessita un vehicle adaptat per anar-hi, pot ser que no puga complir el seu somni.

Segons ha detallat Trenco, la Diputació, fins ara, es limita a subvencionar el transport adaptat de les persones amb discapacitat dels municipis de menys de 10.000 habitants, que no poden permetre’s contractar un servei pel seu compte. Enguany també hi ha prevista una partida en el pressupost.

Per això, Compromís es fa ressò en la moció que ha presentat per al pròxim plenari de la reivindicació de les associacions de discapacitats, que pretenen participar directament de l’elaboració d’un servei global amb els fons que li facilita la Diputació. “Juntament amb les persones amb algun tipus de minusvalidesa que necessiten acudir a centres especialitzats per al tractament de les seves malalties, d’aquest servei també podrien beneficiar-se els majors quan hagen de desplaçar-se per realitzar paperassa o qualsevol tràmit burocràtic, i els joves, que vénen a estudiar a Castelló”, explica el portaveu del grup Compromís.

Igualment, Trenco sol·licita en la moció l’elaboració d’un estudi que reculla les necessitats concretes dels municipis de l’interior, que són els que pateixen un major envelliment de població i una acusada manca de serveis públics i, per tant, els més necessitats d’aquest tipus de transport.

Leave a Reply

Your email address will not be published.