fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Ximo Puig demana la transfer猫ncia de les compet猫ncies en Rodalies

Ximo Puig demana la transfer猫ncia de les compet猫ncies en Rodalies

El President de la Generalitat ha dit, aquest mat铆, que la Generalitat vol tindre la gesti贸 d’aquest servei de trens “per acabar amb la mala gesti贸 i la falta d’inversions”.

Durant la sessi贸 de control esdevinguda avui en les Corts Valencianes, el diputat per Comprom铆s Fran Ferri ha preguntat a Ximo Puig la valoraci贸 del Consell sobre l’estat del transport de rodalies en la comunitat valenciana. La resposta del president ha sigut que “茅s que 茅s manifestament millorable i que s’ha de millorar”.

Puig ha afegit que “els serveis Ferroviaris de rodalies estan gestionats per Renfe com a operadora i Adif com a administrador de la infraestructura. Els dos s贸n empreses p煤bliques dependents del Ministeri de Foment, i per tant, es tracta d’una compet猫ncia exclusiva de l’administraci贸 central” i que “a dia de avui l’Estat no ha licitat cap de les grans actuacions previstes” per a la Comunitat.

“Com a conseq眉猫ncia de aix貌 en els 煤ltims 4 anys ha empitjorat notablement la qualitat del servei i s’ha produ茂t una falta important d’inversions. Davant esta lamentable situaci贸 des de el primer moment el nou Consell ha actuat front a la indifer猫ncia del Govern d鈥橢spanya. Per aix貌, la reclamaci贸 d鈥檜na millora en les rodalies a tota la C.V. va ser una de les l铆nies fonamentals que es van tractar amb la ministra de Foment en la reuni贸 que va mantindre la Consellera amb ella el passat 2 de novembre” ha explicat el President.

La resposta al diputat de Comprom铆s ha finalitzat amb l’anunci de sol路licitud per a la transfer猫ncia de compet猫ncies, en el camp de Rodalies, per part de l’estat central a la Generalitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.