fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Ximo Puig demana la transferència de les competències en Rodalies

Ximo Puig demana la transferència de les competències en Rodalies

El President de la Generalitat ha dit, aquest matí, que la Generalitat vol tindre la gestió d’aquest servei de trens “per acabar amb la mala gestió i la falta d’inversions”.

Durant la sessió de control esdevinguda avui en les Corts Valencianes, el diputat per Compromís Fran Ferri ha preguntat a Ximo Puig la valoració del Consell sobre l’estat del transport de rodalies en la comunitat valenciana. La resposta del president ha sigut que “és que és manifestament millorable i que s’ha de millorar”.

Puig ha afegit que “els serveis Ferroviaris de rodalies estan gestionats per Renfe com a operadora i Adif com a administrador de la infraestructura. Els dos són empreses públiques dependents del Ministeri de Foment, i per tant, es tracta d’una competència exclusiva de l’administració central” i que “a dia de avui l’Estat no ha licitat cap de les grans actuacions previstes” per a la Comunitat.

“Com a conseqüència de això en els últims 4 anys ha empitjorat notablement la qualitat del servei i s’ha produït una falta important d’inversions. Davant esta lamentable situació des de el primer moment el nou Consell ha actuat front a la indiferència del Govern d’Espanya. Per això, la reclamació d’una millora en les rodalies a tota la C.V. va ser una de les línies fonamentals que es van tractar amb la ministra de Foment en la reunió que va mantindre la Consellera amb ella el passat 2 de novembre” ha explicat el President.

La resposta al diputat de Compromís ha finalitzat amb l’anunci de sol·licitud per a la transferència de competències, en el camp de Rodalies, per part de l’estat central a la Generalitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.