fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El debat sobre la durada de la jornada laboral a Espanya reviu amb una nova proposta

El debat sobre la durada de la jornada laboral a Espanya reviu amb una nova proposta

La Ministra de Treball planteja una soluci贸 per a millorar la qualitat de vida de treballadors i empreses.

La ministra de Treball, Yolanda D铆az, ha tornat a posar sobre la taula el debat sobre la durada de les jornades laborals a Espanya amb una nova proposta. Segons dades de l’Institut Nacional d’Estad铆stica, en 2022 hi va haver un repunt en l’ocupaci贸 que va donar esperan莽a per al 2023, per貌 reduir les jornades laborals milloraria el desenvolupament d’empreses i treballadors. La ministra de Treball, Yolanda D铆az, ha tornat a posar sobre la taula el debat sobre la duraci贸 de les jornades laborals proposant una soluci贸 que permeta reduir les hores de treball sense disminuir els salaris.

A Espanya, segons el Ministeri de Treball, hi ha dos possibles jornades laborals que podrien ser implementades prompte: jornada flexible i jornada redu茂da. Els partidaris de cada una defensen la seua posici贸 argumentant que augmentaria la productivitat i milloraria la conciliaci贸 familiar.

La jornada laboral flexible t茅 avantatges i desavantatges tant per a empresaris com per a treballadors. Els treballadors poden elegir el seu horari en funci贸 de la seua vida personal, per貌 poden tenir major predisposici贸 a patir estr猫s. Per la seua part, els empresaris tindrien m茅s dificultat en organitzar i gestionar una empresa amb horaris no fixos. La jornada laboral redu茂da, per la seua banda, augmentaria la satisfacci贸 dels treballadors en el seu treball, per貌 requereix m茅s productivitat en menys temps.

Leave a Reply

Your email address will not be published.