fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La immunitat natural contra la covid redueix un 88% el risc d’hospitalitzaci贸 o mort

La immunitat natural contra la covid redueix un 88% el risc d’hospitalitzaci贸 o mort

Un metaan脿lisi de 65 estudis en 19 pa茂sos conclou que la protecci贸 de la immunitat natural 茅s comparable a la que proporcionen dues dosis de les vacunes d’ARNm.

Un metaan脿lisi de 65 estudis realitzats en 19 pa茂sos i publicat en la revista cient铆fica ‘The Lancet’ ha concl貌s que la protecci贸 de la immunitat natural contra la covid redueix en un 88% el risc d’hospitalitzaci贸 o mort en persones pr猫viament infectades pel virus SARS-CoV-2 durant almenys 10 mesos. L’an脿lisi tamb茅 suggereix que la durada i el nivell de protecci贸 contra la reinfecci贸, la malaltia simptom脿tica i la malaltia greu s贸n comparables a la que proporcionen dues dosis de les vacunes d’ARNm (Moderna i Pfizer-BioNtech) per a les variants ancestral, Alfa, Delta i 脫micron BA.1.

Segons l’estudi, la protecci贸 de la immunitat natural contra la reinfecci贸 茅s d’al voltant del 85% als deu mesos en cas de les variants Alfa i Delta, mentre que en cas de la 脫micron BA.1 aquesta protecci贸 descendeix al 36% despr茅s d’aquest mateix per铆ode de temps. No obstant, la protecci贸 contra hospitalitzaci贸 i mort 茅s del 90% als deu mesos en les variants Alfa i Delta, i del 88% en la variant 脫micron BA.1.

Els autors del treball assenyalen que la protecci贸 m茅s feble en cas de la variant 脫micron i les seues subvariants “reflexa les mutacions que els han perm猫s escapar de la immunitat amb m茅s facilitat que altres variants”. Cal destacar que l’estudi no va incloure dades sobre la infecci贸 per 脫micron XBB i les seues sublinatges.

Leave a Reply

Your email address will not be published.