fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

14 empreses opten al concurs d’idees per a l’ordenaci贸 i adequaci贸 del centre urb脿 de Borriana

14 empreses opten al concurs d’idees per a l’ordenaci贸 i adequaci贸 del centre urb脿 de Borriana

Una actuaci贸 cofinan莽ada al 50 per cent pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en el marc del Programa Operatiu de Creixement Sostenible 2014-2020.

Un total de 14 empreses opten al concurs d’idees per a l’ordenaci贸, adequaci贸 i disseny urb脿 del centre hist貌ric de la ciutat de Borriana, segons ha indicat el regidor d’Urbanisme, Bruno Arnandis. El concurs, el termini de presentaci贸 de treballs del qual va finalitzar el passat 27 de desembre, compta amb una una dotaci贸 econ貌mica total en concepte de premis de 22.500 euros, que es repartir脿 a parts iguals entre les propostes guanyadores, amb un m脿xim de tres propostes.

Sobre aquest tema, el responsable de l’脿rea d’Urbanisme ha precisat que el deteriorament i les car猫ncies acumulades al llarg de d猫cades, particularment acusades en mat猫ria de circulaci贸 i falta d’aparcaments, requereixen 鈥渦na intervenci贸 profunda i integral en la zona que s’articule, i alhora, de manera harm貌nica i coordinada per a tots els 脿mbits i objectius implicats鈥.
Arnandis ha explicat que, a t铆tol orientatiu, el pressupost estimat de l’obra a considerar quan es desenvolupen les idees, oscil路la entre 7.000.000 i 10.000.000 euros, IVA no incl貌s. En aquest pressupost, ha assenyalat, s’inclouen les partides d’execuci贸, material de la proposta, percentatges aplicables de benefici industrial i despeses generals, honoraris de projectes i direcci贸 d’obres, estudis sectorials, de seguretat i salut, geot猫cnic, topogr脿fic, etc.

L’adequaci贸 de tots els espais p煤blics urbans que abasta el concurs d’idees inclou concretament: la pla莽a del Pla, el jard铆 i la pla莽a Major, l鈥檃ntiga terrassa Pay脿 i les edificacions del solar del carrer el Raval i, si escau, tots, algun o no cap dels solars del carrer de Sant Vicent n煤m. 13 i carrer del Roser n煤m. 9.
Amb la iniciativa del concurs d’idees, ha manifestat el regidor, es persegueix la presentaci贸 d’una proposta que ha de projectar-se 鈥渄’acord amb les directrius urban铆stiques aplicables鈥, admetent 鈥渜ualsevol 煤s o destinaci贸 compatible amb la zona urban铆stica de l’empla莽ament, 茅s a dir, comercial, administratiu, cultural, institucional, etc鈥, per貌 tamb茅 pot mantenir-los 鈥渃om a espai lliure, en harmonia amb les idees i solucions t猫cniques que es proposen per al conjunt dels espais urbans鈥.

A m茅s, ha especificat, cadascun d’aquests 脿mbits d’actuaci贸 s贸n susceptibles de 鈥渟olucions t猫cniques independents i de desenvolupament en diferents fases temporals, segons l’ordre de prioritats que establisca la corporaci贸 municipal鈥.

Aquesta actuaci贸 est脿 cofinan莽ada al 50 per cent pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), en el marc del Programa Operatiu de Creixement Sostenible 2014-2020, en el Pla d’Implementaci贸 de l’Estrat猫gia de Desenvolupament Urb脿 Sostenible Integrat en l’脌rea Urbana de Borriana (EDUSI).

Sobre aquest tema, cal assenyalar que la rehabilitaci贸 de l’edifici del carrer del Raval per a associacions i viver d’empreses, s’enquadra en l’objectiu europeu tem脿tic d鈥欌業nclusi贸 Social i lluita contra la pobresa鈥 i de l鈥檕bjectiu estrat猫gic europeu de 鈥楻egeneraci贸 f铆sica, econ貌mica i social en 脿rees degradades鈥.

Igualment, la resta d’actuacions poden enquadrar-se en l’objectiu tem脿tic europeu de Medi Ambient i Patrimoni i l鈥檕bjectiu estrat猫gic europeu de 鈥楩oment de Patrimoni hist貌ric i Cultural鈥.
Amb el pagament del premi, ha manifestat Arnandis, l’Ajuntament adquirir脿 鈥減lena disponibilitat per a, en un futur, desenvolupar o contractar la redacci贸 d’un projecte b脿sic d’execuci贸 a partir de les idees desenvolupades en els treballs guanyadors鈥.

Aix铆 mateix, tamb茅 podr脿 proposar, durant la redacci贸 definitiva del projecte que desenvolupe les idees guanyadores, la introducci贸 de les modificacions que considere oportunes, per a 鈥渁conseguir una major adequaci贸 de l’objecte de l’actuaci贸 a les necessitats reals del municipi, sempre que no modifique substancialment les idees guanyadores del concurs鈥, ha precisat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.