fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

14 empreses opten al concurs d’idees per a l’ordenaci贸 i adequaci贸 del centre urb脿 de Borriana

14 empreses opten al concurs d’idees per a l’ordenaci贸 i adequaci贸 del centre urb脿 de Borriana

Una actuaci贸 cofinan莽ada al 50 per cent pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en el marc del Programa Operatiu de Creixement Sostenible 2014-2020.

Un total de 14 empreses opten al concurs d’idees per a l’ordenaci贸, adequaci贸 i disseny urb脿 del centre hist貌ric de la ciutat de Borriana, segons ha indicat el regidor d’Urbanisme, Bruno Arnandis. El concurs, el termini de presentaci贸 de treballs del qual va finalitzar el passat 27 de desembre, compta amb una dotaci贸 econ貌mica total en concepte de premis de 22.500 euros, que es repartir脿 a parts iguals entre les propostes guanyadores, amb un m脿xim de tres propostes.

Sobre este tema, el responsable de l’脿rea d’Urbanisme ha precisat que el deteriorament i les car猫ncies acumulades al llarg de d猫cades, particularment acusades en mat猫ria de circulaci贸 i falta d’aparcaments, requerixen “una intervenci贸 profunda i integral en la zona que s’articule, i alhora, de manera harm貌nica i coordinada per a tots els 脿mbits i objectius implicats”.

Arnandis ha explicat que, a t铆tol orientatiu, el pressupost estimat de l’obra a considerar quan es desenvolupen les idees, oscil路la entre 7.000.000 i 10.000.000 euros, IVA no incl貌s. En este pressupost, ha assenyalat, s’inclouen les partides d’execuci贸, material de la proposta, percentatges aplicables de benefici industrial i despeses generals, honoraris de projectes i direcci贸 d’obres, estudis sectorials, de seguretat i salut, geot猫cnic, topogr脿fic, etc.

L’adequaci贸 de tots els espais p煤blics urbans que abasta el concurs d’idees inclou concretament: la pla莽a del Pla, el jard铆 i la pla莽a Major, l’antiga terrassa Pay脿 i les edificacions del solar del carrer el Raval i, si escau, tots, algun o no cap dels solars del carrer de Sant Vicent n煤m. 13 i carrer del Roser n煤m. 9.

Amb la iniciativa del concurs d’idees, ha manifestat el regidor, es perseguix la presentaci贸 d’una proposta que ha de projectar-se “d’acord amb les directrius urban铆stiques aplicables”, admetent “qualsevol 煤s o destinaci贸 compatible amb la zona urban铆stica de l’empla莽ament, 茅s a dir, comercial, administratiu, cultural, institucional, etc”, per貌 tamb茅 pot mantenir-los “com a espai lliure, en harmonia amb les idees i solucions t猫cniques que es proposen per al conjunt dels espais urbans”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.