Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

14 empreses opten al concurs d’idees per a l’ordenació i adequació del centre urbà de Borriana

14 empreses opten al concurs d’idees per a l’ordenació i adequació del centre urbà de Borriana

Una actuació cofinançada al 50 per cent pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en el marc del Programa Operatiu de Creixement Sostenible 2014-2020.

Un total de 14 empreses opten al concurs d’idees per a l’ordenació, adequació i disseny urbà del centre històric de la ciutat de Borriana, segons ha indicat el regidor d’Urbanisme, Bruno Arnandis. El concurs, el termini de presentació de treballs del qual va finalitzar el passat 27 de desembre, compta amb una dotació econòmica total en concepte de premis de 22.500 euros, que es repartirà a parts iguals entre les propostes guanyadores, amb un màxim de tres propostes.

Sobre este tema, el responsable de l’àrea d’Urbanisme ha precisat que el deteriorament i les carències acumulades al llarg de dècades, particularment acusades en matèria de circulació i falta d’aparcaments, requerixen “una intervenció profunda i integral en la zona que s’articule, i alhora, de manera harmònica i coordinada per a tots els àmbits i objectius implicats”.

Arnandis ha explicat que, a títol orientatiu, el pressupost estimat de l’obra a considerar quan es desenvolupen les idees, oscil·la entre 7.000.000 i 10.000.000 euros, IVA no inclòs. En este pressupost, ha assenyalat, s’inclouen les partides d’execució, material de la proposta, percentatges aplicables de benefici industrial i despeses generals, honoraris de projectes i direcció d’obres, estudis sectorials, de seguretat i salut, geotècnic, topogràfic, etc.

L’adequació de tots els espais públics urbans que abasta el concurs d’idees inclou concretament: la plaça del Pla, el jardí i la plaça Major, l’antiga terrassa Payà i les edificacions del solar del carrer el Raval i, si escau, tots, algun o no cap dels solars del carrer de Sant Vicent núm. 13 i carrer del Roser núm. 9.

Amb la iniciativa del concurs d’idees, ha manifestat el regidor, es perseguix la presentació d’una proposta que ha de projectar-se “d’acord amb les directrius urbanístiques aplicables”, admetent “qualsevol ús o destinació compatible amb la zona urbanística de l’emplaçament, és a dir, comercial, administratiu, cultural, institucional, etc”, però també pot mantenir-los “com a espai lliure, en harmonia amb les idees i solucions tècniques que es proposen per al conjunt dels espais urbans”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.