fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

18 joves de Borriana opten al Programa Integral de Qualificaci贸 i Ocupaci贸 a trav茅s de l’Antena Local de la Cambra de Comer莽

18 joves de Borriana opten al Programa Integral de Qualificaci贸 i Ocupaci贸 a trav茅s de l’Antena Local de la Cambra de Comer莽

Entre les activitats realitzades de juny a setembre d’aquest any per l’Antena Local de Borriana de la Cambra de Comer莽 de Castell贸.

Durant l’煤ltim quadrimestre, de juny a setembre, un total de 18 joves de Borriana han passat a formar part del Programa Integral de Qualificaci贸 i Ocupaci贸 (PIQO) a trav茅s de l’Antena Local de Borriana de la Cambra de Comer莽 de Castell贸, i 49 s’han inscrit en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil.

El PIQO 茅s un programa individualitzat i integral d’acompanyament per a joves menors de 30 anys, amb l’objectiu d鈥檃conseguir la inserci贸 en el mercat de treball o l’autoocupaci贸, que consta de diversos eixos entre els quals est脿 la formaci贸, l’assessorament i la millora de les habilitats laborals.

Els 18 joves que ja formen part del programa poden optar a les diferents formacions oferides i beneficiar-se de tots els avantatges que ofereix aquesta iniciativa. Es tracta d’un programa cofinan莽at pel Fons Social europeu, en el marc del Programa Operatiu d’Ocupaci贸 Juvenil i per la xarxa de Cambres de Comer莽.

L’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha valorat 鈥減ositivament鈥 els resultats i ha destacat que, gr脿cies a la col路laboraci贸 entre l’Ajuntament i la Cambra de Comer莽, els joves de la localitat poden participar en les diferents accions d’ocupaci贸, sense necessitat de despla莽ar-se a Castell贸鈥.

Per a la qual cosa, ha assenyalat, 鈥渞eben atenci贸 individual en l’Antena Local a Borriana, tant per a la inscripci贸 en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil com per a l’orientaci贸 i la inscripci贸 en el programa PIQO de les Cambres de Comer莽鈥.

Es tracta d’oferir formaci贸 i a m茅s, segons ha indicat Safont, 鈥渂usquem acostar els joves al m贸n empresarial oferint no sols habilitats i capacitats molt demandades per les empreses, sin贸 tamb茅 amb la incorporaci贸 als serveis de la Cambra de Comer莽 que ofereixen una alta ocupabilitat鈥.

Cal recordar que l’Ajuntament de Borriana i la Cambra de Comer莽 van subscriure un conveni de col路laboraci贸 al gener de 2019 per a comptar amb una Antena Local a la ciutat i poder prestar serveis i activitats per a ajudar a impulsar el teixit productiu del municipi i fomentar la creaci贸 d’ocupaci贸 i l鈥檌mpuls empresarial鈥.

Des de la seua posada en funcionament, ha manifestat l’alcaldessa, s’ha aconseguit, implementar i consolidar diferents projectes i iniciatives, tant a nivell d’ocupaci贸 i formaci贸 com per a la promoci贸 i el creixement del teixit empresarial de la localitat.

Entre els quals destaquen diverses accions com ara l’ag猫ncia de col路locaci贸, el servei de creaci贸 d’empreses i assessorament permanent, la formaci贸 dins del Programa Integral de Qualificaci贸 i Ocupaci贸 (PIQO), un pla de Consolidaci贸 Empresarial i altres accions formatives i d’assessorament de suport al teixit empresarial.

Tamb茅 es va posar en marxa conjuntament entre l’Ajuntament de Borriana i la Cambra de Comer莽, l’App 鈥榁iu Borriana鈥, que des del seu inici al juliol de 2020 s’han registrat 118 empreses en l’aplicaci贸 i s’han publicat 63 ofertes comercials de la localitat.

L’App 鈥榁iu Borriana鈥 茅s una ferramenta de m脿rqueting per a tots els comer莽os de la ciutat que permet portar en el dispositiu electr貌nic tota l’oferta comercial de la localitat, l’agenda d’oci i la guia tur铆stica, aix铆 com l鈥檃ctualitat de la ciutat de manera senzilla i personalitzada.

Del balan莽 d’activitats de l’煤ltim quadrimestre, Maria Josep Safont tamb茅 ha posat en valor que s’han realitzat 8 assessoraments sobre creaci贸 d’empreses i s’han resolt 7 consultes per part d’empreses de Borriana dins del programa Accelera Pime. A m茅s s’han inscrit prop d’una vintena d’empreses a diferents cursos formatius dins del Programa de formaci贸 i assessorament.

L’Antena Local de la Cambra a Borriana ofereix els seus serveis i activitats en el primer pis de l’edifici de l’antiga Cambra Agr脿ria de Borriana cada dimarts i dimecres entre les 8h i les 14h per a impulsar el teixit productiu del municipi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.