fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

5.551 alzirenys utilitzen gratuïtament el transport urbà gràcies a la Targeta Social implantada en 2015

5.551 alzirenys utilitzen gratuïtament el transport urbà gràcies a la Targeta Social implantada en 2015

Des de la implantació de la targeta social, ara fa quatre anys, s’han lliurat 5.551 targetes.

Des del mes de novembre del 2015 es pot sol·licitar la targeta social per a la utilització del transport urbà d’Alzira de manera totalment gratuïta, una iniciativa de la Regidoria de Serveis Urbans.

L’objectiu marcat en un principi va ser afavorir, per un costat, i fomentar, per l’altre, l’ús del transport urbà entre els joves, per tal de sensibilitzar-los davant l’impacte ambiental i conscienciar-los que cal ser una ciutat on es prioritzen els criteris de sostenibilitat i consciència de l’interés col·lectiu. La targeta social també va nàixer amb la finalitat d’ajudar a les famílies amb menys recursos de la nostra ciutat.

Els criteris per a poder sol·licitar-la des de la seua creació no s’han vist modificats, per tant poden accedir a ella: les persones els ingressos individuals de les quals (referits a la renda per càpita de les persones físiques) no supere la quantia establida del salari mínim interprofessional referit a l’any de la sol·licitud (12.600 euros en 2019) o renovació i publicació per l’Institut Nacional de la Seguretat Social i, a més, que acrediten la seua residència efectiva al municipi d’Alzira i el seu empadronament amb una antiguitat de dos anys.

Fernando Pascual, regidor de l’àrea de Serveis Urbans, realitza una valoració positiva d’esta iniciativa que ha aconseguit fomentar l’utilització del transport públic a la nostra ciutat entre els joves i les famílies amb menys recursos. Vistes les bones xifres, quatre anys després de la seua implantació, es continuen expedint la targeta social a tot el veïnat que la sol·licita i s’acredita que s’ajusta als criteris establits per a ser posseïdor d’esta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.