fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

78 alumnes del col路legi de Morella han participat en el campionat nacional de rob貌tica Amazon Challenge

78 alumnes del col路legi de Morella han participat en el campionat nacional de rob貌tica Amazon Challenge

El CEIP Mare de D茅u de Vallivana ha utilitzat les instal路lacions de l’ajuntament que ha habilitat totes les seues sales.

Avui s’ha celebrat el campionat nacional de rob貌tica Amazon Challenge amb la participaci贸 del CEIP Mare de D茅u de Vallivana de Morella. El campionat concentra 540 alumnes de centres de prim脿ria de tot l’estat amb 280 equips, dels quals Morella n’ha presentat 26 amb alumnes des de 3r fins a 6茅. Aix铆, des de primera hora, l’alumnat s’ha enfrontat als reptes d’aquest campionat i tres equips de la ciutat s’han classificat per a la final.

L’Amazon Challenge consisteix en programar un robot anomenat H猫rcules per a lliurar un regal d’aniversari a trav茅s de la plataforma CoderZ en la primera fase. En la final s’ha utilitzat la mateixa plataforma, per貌 amb canvis en el robot virtual que han utilitzat, la qual cosa aportava m茅s dificultat. En aquesta experi猫ncia virtual, els i les joves aprenen els conceptes b脿sics d’inform脿tica, alhora que descobreixen el funcionament de l’empresa de paqueteria Amazon. Rob貌tica Virtual facilita l’acc茅s a l’aula virtual de la f脿brica Amazon on han de programar el robot i l’entorn en tres dimensions d’aquesta. Aix铆, els quatre millors equips han passat a la posterior competici贸 internacional.
La directora del CEIP Mare de D茅u de Vallivana, Pili Bell茅s, ha destacat que “des de Morella hi ha molta participaci贸 amb alumnat des de 3r fins a 6茅 que els interessa la rob貌tica i les noves tecnologies”. D’altra banda, l’alcalde de Morella, Rhams茅s Ripoll茅s, ha contat que “ha sigut molt emocionant albergar aquesta activitat a les sales de l’ajuntament de la ciutat, un edifici g貌tic del segle XV, mesclant la hist貌ria amb la innovaci贸 que implica la rob貌tica”. L’edil ha aprofitat per a “felicitar el col路legi per aquesta iniciativa amb tanta participaci贸, ja que ha sigut un dels centres que m茅s alumnes aporta”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.