fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

“Acord per Borriana” repassa els objectius complerts durant 2016 i els objectius per al proper any

“Acord per Borriana” repassa els objectius complerts durant 2016 i els objectius per al proper any

L’alcaldessa Maria Josep Safont, i els tinents d’alcalde Granel i Del Moral, qualifiquen com “un canvi total i un gran avanci” la nova forma de gestionar la vida municipal.

La trobada amb la premsa que cada any reuneix a l’equip de govern de Borriana amb la gran majoria de mitjans que cobreixen la informació municipal, ha servit per repassar el que ha estat un “any ple d’objectius complerts i de servei i atenció directa de l’Ajuntament a la ciutadania de Borriana, que és l’única raó per la qual cada dia treballem en el consistori”, tal com ha manifestat l’alcaldessa, Maria Josep Safont.

Després de l’encontre celebrat en el Cercle Fruiter de Borriana i en la qual han estat presents els mitjans que habitualment cobreixen la informació que es genera a la ciutat, els màxims representants de l’“Acord per Borriana” han volgut repassar el treball i els reptes aconseguits durant els últims dotze mesos al capdavant de l’Ajuntament.

Així, el primer a prendre la paraula ha estat el tinent d’alcalde, Cristofer Del Moral, qui ha destacat “l’obertura i la transparència amb la qual hem treballat des de l’equip de govern, fent partícips al conjunt de la ciutadania de les decisions, projectes o preocupacions que tenen els veïns i veïnes de Borriana, i multiplicant de forma exponencial la comunicació directa entre institució i població, especialment si es compara amb etapes anteriors de govern municipal on la transparència era pràcticament inexistent”. Del Moral ha repassat els projectes triats per la ciutadania “dins de la segona edició dels pressupostos participatius, que una vegada més ha donat la paraula als nostres veïns i veïnes perquè també ells decidisquen les inversions municipals”.

A continuació, ha estat el tinent d’alcalde, Vicent Granel qui ha continuat explicant “el caire sempre social i cultural tant de les iniciatives que s’han dut a terme durant 2016 com el que es contempla al pressupost del proper any”. Granel ha posat com a exemple “projectes com la Carretera del Port, la demolició de la Paperera o l’antic Llombai o la construcció del col·legi Cardenal Tarancón que s’han realitzat tan sols en aquest últim any”. Granel ha acabat explicant que “si en 2008 el deute municipal ascendia al 116% i esperem baixar-lo fins al 32% aquest proper any, la gestió econòmica municipal està sent bastant més encertada i acurada amb la ciutadania del que ho havia estat en l’última dècada”.

En última instància ha estat l’alcaldessa, Maria Josep Safont qui ha declarat que “estem contents amb tot el que hem avançat en tan sols aquest últim any, i com a regidora d’Educació, m’agradaria destacar projectes com la construcció del Col·legi Tarancón, que fa deu anys que estava projectada i que hem iniciat aquest mateix any gràcies al treball de l’“Acord per Borriana i el contacte, el treball i la comunicació directa amb la Generalitat”. Safont ha volgut deixar clar que “hi havia una infinitat de projectes dissenyats des de fa anys que hem hagut de rellançar durant aquest últim exercici, i sempre tenint en compte les necessitats reals de la ciutadania, i no prioritzant iniciatives que tan sols buscaven treure algun tipus de rèdit polític o electoral”.

Safont ha tancat l’acte destacant que “de nou el pressupost del proper any té com a prioritats aspectes com l’assistència social, la dinamització cultural o l’avanç de les polítiques educatives, i encara que en moltes ocasions siguen projectes menys vistosos, són tremendament urgents per a la ciutat, com ja ha succeït durant els últims mesos en els quals s’han realitzat obres tan importants com la remodelació del Pont del Carrer Major, la substitució del transformador en l’Arenal o les millores en instal·lacions municipals com la piscina, el mateix Ajuntament o el CMC La Mercè. Mentre seguim entenent que la prioritat sempre és la ciutadania i continuem treballant en equip com fins ara, exemples com l’aplicació de l’Estratègia EDUSI atorgada a Borriana, ens permetran millorar fins i tot el que hem aconseguit en 2016”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.