fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Acord unànime a Benicàssim per a sol·licitar una nova depuradora i que l’Estat assumisca el cost de la dessaladora

Acord unànime a Benicàssim per a sol·licitar una nova depuradora i que l’Estat assumisca el cost de la dessaladora

El ple aprova dues declaracions institucionals per a reiterar les demandes al Govern Central i al Consell.

El ple de l’Ajuntament de Benicàssim s’ha tornat a unir de manera unànime en les seues demandes al Govern Central i al Consell. La sessió ordinària del mes de setembre celebrada aquest matí ha aprovat dues declaracions institucionals per a insistir que es duguen a terme inversions per a dues infraestructures tan importants com la dessaladora i la EDAR (Estació Depuradora d’Aigües Residuals).
D’una banda, el ple ha aprovat de manera unànime la necessitat que l’Estat incloga en els Pressupostos Generals per a l’exercici del 2022 la construcció i posada en funcionament de la dessaladora Orpesa-Benicàssim.
Com ha indicat l’alcaldessa, Susana Marqués, “l’aigua és un bé d’interés general i totes aquelles obres que són d’utilitat pública han de ser sufragades pel Govern Central”. L’alcaldessa recorda que va ser en el 2008 quan el llavors equip de govern format pel tripartit PSOE, Compromís i Esquerra Unida van signar el conveni regulador per al finançament i explotació del sistema de subministrament d’aigua dessalada entre l’Ajuntament de Benicàssim i Acuamed. “Des del 2008 el Govern Central ha tingut temps més que suficient per a trobar una solució justa i beneficiosa. En el cas de Benicàssim suposa limitar el potencial del municipi i la seua gent i hipotecar durant 25 anys el pressupost de la localitat al qual caldrà restar-li cada any prop de 800.000 euros”.

L’alcaldessa ha continuat dient que “després de tres anys de la moratòria que aconseguim per a trobar la solució, se’ns acaba el temps i ens trobem en el mateix punt, per això exigim que l’Estat ens allibere del cost de la construcció de les dessaladores i siguen assumits íntegrament a través dels Pressupostos Generals”.

D’altra banda, el ple ha aprovat una declaració institucional per a sol·licitar a la Generalitat Valenciana en el pròxim ple la construcció d’una nova Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) en el municipi. L’alcaldessa ha comentat que “fa més de 25 anys que la nostra instal·lació està en marxa; el creixement de Benicàssim requereix una nova instal·lació adaptada a la demanda, que siga més eficient i sostenible i sobretot que cobrisca les necessitats de desenvolupament d’un municipi com el nostre”.
Els objectius que planteja Benicàssim amb la construcció d’una nova depuradora són tres. D’una banda, assegurar el desenvolupament de nous sectors urbanístics previst per al que és necessari disposar d’un informe de capacitat favorable per part de la EPSAR. En segon lloc, assegurar en el mitjà-llarg termini el tractament adequat de les aigües residuals generades en el nostre municipi. I finalment, propiciar la reutilització de les aigües depurades a Benicàssim.

Leave a Reply

Your email address will not be published.