fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Actualitzen el mapa de senders de l’Alcora amb importants millores i novetats

Actualitzen el mapa de senders de l’Alcora amb importants millores i novetats

Inclou un extens treball de recuperaci贸 topon铆mica i senyalitzaci贸 d’elements patrimonials dispersos.

Ja est脿 disponible la versi贸 en paper del mapa actualitzat de senders de l’Alcora. 鈥淒espr茅s de m茅s d’un any de treball, ten铆em moltes ganes que aquest projecte vera la llum鈥 ha destacat el regidor de Naturalesa, Ricardo Porcar. I 茅s que, segons assenyala, 鈥渆ra molt important comptar amb aquest mapa ja, perqu猫 el que ten铆em fins ara estava bastant desfasat鈥.

El treball ha estat a c脿rrec de l’editorial Tossal Cartografies i inclou un extens treball de recuperaci贸 topon铆mica i senyalitzaci贸 d’elements patrimonials dispersos.

Porcar ha posat en valor tamb茅 el 鈥済ran treball de camp鈥 realitzat pels t猫cnics municipals, sobretot, en l’apartat de la recuperaci贸 topon铆mica, i ha agra茂t totes les col路laboracions: Gegant de Pedra, Viu Natura, Centre Excursionista, etc.

En el nou mapa, s’han millorat els tra莽ats de 3 rutes senderistes: PR-CV-120 de les ermites, PR-CV-357 del patrimoni i SL-CV-90, i s’inclou, per primera vegada, espais d’inter茅s per als senderistes com el futur punt d’informaci贸 al visitant de la Reial F脿brica i la recentment recuperada zona d’acampada de Sant Vicent.

Tamb茅 apareix reflectit el tra莽at de la Ruta Natural del Patrimoni Industrial, una ruta que ofereix una infinitat de possibilitats; el recorregut circular dins del terme municipal de l’Alcora o continuar el recorregut del riu fins al seu naixement, seguint la Ruta de l’Aigua (Figueroles) i el Cam铆 Natural dels Molins Hidr脿ulics (Llucena).

A m茅s, el mapa presenta, per primera vegada, els tra莽ats BTT de la Small i de la Gegant de Pedra que transcorren pel terme municipal i la ruta BTT 鈥淩odasoques鈥.

El treball s’ha completat amb la inclusi贸 d’innombrables sendes secund脿ries que permeten crear recorreguts alternatius als senders senyalitzats, aix铆 com la ubicaci贸 d’espais per a la realitzaci贸 d’activitats de turisme actiu: caiac, escalada, ferrata i barranquisme, entre altres.

Leave a Reply

Your email address will not be published.