fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Agents de la Policia Local de Sagunt assistixen a un curs sobre inspecció de transport escolar i de mercaderies

Agents de la Policia Local de Sagunt assistixen a un curs sobre inspecció de transport escolar i de mercaderies

El curs té com a objectiu renovar els coneixements sobre el Reglament d’ordenació del Transport Terrestre, així com el de transport escolar, taxis, VTC i sobre la càrrega en transport de tonatge.

Durant la setmana passada, agents de la Policia Local de Sagunt han participat en una acció formativa sobre inspecció de transport escolar i de mercaderies. El curs, emmarcat en el Pla de Formació de l’Ajuntament de Sagunt per a l’any 2019, ha consistit en una part teòrica en la qual els agents s’han posat al dia sobre el nou ROTT (Reglament d’Ordenació del Transport Terrestre) aprovat per RD 70/2.019 i que va entrar en vigor al febrer d’enguany, així com de tota aquella legislació relacionada amb el transport escolar i de menors, taxis, VTC i la correcta realització de l’estiba de la càrrega en transports de gran tonatge. El ponent del curs ha sigut Alfonso Primo Ortiz, conseller de Seguretat del Ministeri de Foment, formador de formadors en estiba de la càrrega i especialista en inspecció de transport pesat de mercaderies.

A més els agents han dut a terme una part pràctica en la via pública del nucli urbà, en la qual han pogut aplicar els coneixements adquirits, comprovant especialment els requisits relatius al conductor, al vehicle i tots aquells aspectes que puguen afectar d’una forma o l’altra a la seguretat viària en el nostre municipi.

Esta acció formativa ha comptat amb la col·laboració de l’empresa ITV de Levante S. A. Els assistents al curs van visitar les instal·lacions de l’ITV de Massalfassar, on el seu director tècnic Vicente Girona Villaplana va atendre els agents i els va informar sobre els principals sistemes de seguretat en el tipus de vehicles objecte del curs, per a això s’ha realitzat inspecció tant de camions com d’autobusos, posant l’accent principalment als que es dediquen al transport escolar. Ressenyar que esta mateixa empresa realitza accions formatives amb el Subsector de Trànsit de la Guàrdia Civil de València.

Este tipus de cursos té com a objectiu aprofundir en l’especialització dels agents en temes tan importants com la seguretat del trànsit rodat i per als vianants, ja que el municipi compta amb més de 50.000 vehicles censats, als quals cal afegir tots aquells que es deriven del trànsit en els polígons industrials com Sepes, Ingruinsa, Parc Sagunt I i Camí a la Mar. Així mateix comptem amb una comunitat escolar d’uns 10.000 alumnes, la qual cosa fa que més necessària este tipus d’especialització.

En declaracions la delegada de Policia Local, Natalia Antonino, destaca: «La prioritat d’este equip de govern, a través d’accions formatives específiques per a la Policia Local, és poder garantir al màxim la seguretat de les nostres vies, prestant especial atenció al transport escolar i de menors, atés que comptem amb una nombrosa comunitat escolar, així com millorant en tots aquells aspectes relacionats amb la seguretat viària genèrica en el municipi».

Leave a Reply

Your email address will not be published.