fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Almassora activa una campanya per a fomentar el reciclatge

Almassora activa una campanya per a fomentar el reciclatge

Traça un mapa de punts habituals d’estris abandonats.

Les regidores de Medi Ambient i Participació Ciutadana, María José Tormo i Merche Galí, respectivament, han presentat aquest matí la campanya de concenciación per a fomentar el reciclatge i, al mateix temps, reduir el volum de brossa convencional. El projecte consta d’un vídeo promocional i cartelleria informativa amb horaris, telèfons i punts per a dipositar les deixalles.

Galí ha recordat que en 2015 cada veí d’Almassora va dipositar una mitjana de 402,29 quilos de fem, enfront dels 391,36 quilos de 2014 i els 376,21 de 2013, “un fet que obliga al consistori a mantenir una logística complicada i costosa per a retirar i tractar les deixalles”. Per açò, ha apel·lat a la conscienciació ciutadana per a revertir la tendència i aconseguir que aquesta xifra descendisca, al mateix temps que s’incremente el volum de recollida selectiva, que ha patit un lleu descens en els dos últims anys.

Per la seua banda, el consistori es compromet a mantenir el major nombre possible de contenidors específics i a fer un seguiment de la neteja urbana. En aquest sentit, l’Ajuntament d’Almassora va acordar amb l’empresa el mes passat la instal·lació d’altres nueves dipòsits de vidre amb motiu de la Ruta de la Tapa, que finalment es mantindran amb caràcter permanent. La ràtio de contenidors de vidre per habitant a Almassora és un 11,5% superior a la fixada per la Conselleria i Ecovidrio.

Un altre dels aspectes en els quals posarà l’accent l’Ajuntament d’Almassora serà en la necessitat d’utilitzar el servei gratuït de recollida de voluminosos. La decisió ve marcada per l’elaboració d’un mapa de punts habituals d’estris abandonats, una radiografia de les zones que concentren una pràctica que infringeix l’ordenança municipal. Segons les dades facilitades per l’empresa, el casc urbà té 22 punts en els quals es produeix aquesta pràctica, una situació que es repeteix en els polígons (6), en la platja (5), en Santa Quitèria (2) i en els exteriors de l’ecoparc (1).

Per a açò, els cartells editats amb motiu de la campanya i el vídeo promocional recorden el telèfon 964216134 per a concertar la cita de recollida a domicili. “És tan senzill com acordar una data i l’empresa passa per casa, sense cost per al veí, per a arreplegar aquells electrodomèstics o mobles que ja no necessitem”, ha puntualitzat Galí.
Quant al fem convencional, la campanya “Almassora en acció” recorda als usuaris que l’horari per a dipositar les borses, que han de ser de plàstic i estar ben tancades, és de 20.00 a 23.00 hores. “Açò garanteix que els contenidors es puguen netejar fora d’aqueix horari i que no es generen males olors per als veïns que els tenen a prop”, ha assenyalat Tormo. La recollida d’excrements de gossos, l’ús de dipòsits d’oli usat i les deixalles de xiclets sense embolicar completen el projecte mediambiental.

Leave a Reply

Your email address will not be published.