fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Almassora adjudica les obres de construcció del trinquet per 798.000 euros

Almassora adjudica les obres de construcció del trinquet per 798.000 euros

Ajuntament i Diputació formalitzen l’acord que servirà per a finançar el 22% dels costos del projecte.

L’Ajuntament d’Almassora ha decretat avui l’adjudicació de les obres de construcció del nou trinquet municipal, per a les quals la firma concessionària comptarà amb un pressupost de 797.610,12 euros. La xifra final d’adjudicació suposa un estalvi de 101.916,36 euros repecte al preu inicial de licitació, que el consistori va fixar en 899.526,48 euros.

La resolució del concurs públic arriba en el mateix dia en el qual l’alcaldessa, Merche Galí, i el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, han formalitzat el conveni singular mitjançant el qual l’equip de govern aferma el 22,23% del finançament del projecte, tal com pactaren ambdues administracions en el protocol d’intencions signat el passat mes de juny.

No obstant això, el Govern Provincial ha limitat la seua aportació a 177.308,73 euros, 22.961,27 euros menys que l’acordat inicialment, com a conseqüència de la vinculació entre esta ajuda i els costos d’execució. Malgrat la rebaixa, el regidor d’Esports, Xavier Trenco, ha assegurat que la de la Diputació és “una contribució que este equip de govern agraeix per a fer realitat els nostres projectes d’espai dedicat a l’esport tradicional, tres dècades després del tancament de l’antic trinquet”.

Així les coses, els prop de 798.000 euros previstos per a la d’execució del trinquet es distribuiran de manera bianual, per la qual cosa 88.623,35 euros finançaran l’inici dels treballs en exercici de 2017. Els 708.986,78 euros restants es destinaran a sufragar l’execució del projecte durant l’any 2018. La inversió compta amb el suport de la Unió Europea, que també contribuirà a pagar les despeses del projecte a través dels fons Feder, dels quals Almassora n’és beneficiària.

Referent als terminis, el plec de condicions estableix un màxim de nou mesos per a la construcció de la infraestructura esportiva, que començarà després de la signatura de l’acta de comprovació de replanteig. Per la seua banda, la signatura adjudicatària ja ha presentat el justificant de garantia definitiva, així com aquells que acrediten que està al corrent de les seues obligacions tributàries.

Cal recordar que l’espai projectat pel consistori té més de 1.200 quadrats distribuïts en tres plantes i està integrat en el complex esportiu de Boqueres. La ubicació en este punt serà clau perquè “el col·legi Errando Vilar i l’IES Álvaro Falomir puguen fer ús de les noves instal·lacions, que mantindrem obertes també per a la realització d’esdeveniments culturals o de qualsevol tipus compatibles amb els usos esportius”, ha manifestat Trenco.

Leave a Reply

Your email address will not be published.