fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Almassora avança les obres de l’Espai Mercat per a obrir en festes el nou Museu del Joguet

Almassora avança les obres de l’Espai Mercat per a obrir en festes el nou Museu del Joguet

El recinte reuneix les condicions d’accessibilitat inexistents en el centre de la Vila

L’Ajuntament d’Almassora ha avançat les obres en l’Espai Mercat, en el primer pis del Mercat Central, per a traslladar el Museu del Joguet al seu nou emplaçament coincidint amb les festes en honor a la Mare de Déu del Roser. La mudança permetrà exposar tota la col·lecció en un recinte que reuneix les condicions d’accessibilitat adequades, al contrari que ocorria fins avui en l’edifici del carrer Mare de Déu del Tremedal, en la Vila d’Almassora.

Els treballs van arrancar la setmana passada amb l’enderrocament de les parets interiors de l’ala situada més a l’est del complex, en l’espai dividit en sales xicotetes que donaran pas a una única diàfana. No en va, este fet permetrà albergar el conjunt de la col·lecció sense necessitat de dividir la mostra per trams i dates, com es veia obligada a fer la família propietària en el museu de la Vila.

El pressupost límit per a la remodelació d’este espai municipal és de 100.000 euros, una reserva que permetrà escometre les obres i la compra de mobiliari adequat a les necessitats del Museu del Joguet, “una de les apostes culturals més potents d’Almassora perquè este espai únic en la província oferisca les millors prestacions als seus visitants, que estem segurs que augmentaran amb la mudança”, segons ha destacat la regidora de Cultura, Isladis Falcó.

En este sentit, l’existència d’escales com a única via d’accés al primer pis del museu de la Vila ha suposat un obstacle per als escolars més xicotets, a més de carros de bebè i cadires de rodes, des de l’obertura en 2010. “Malgrat açò, la família Arenós-Agut ha posat tot de la seua part per a facilitar el major nombre de visites a la seua col·lecció, la que han anat emmagatzemant des de 1932 amb les cures que mereixen els articles d’este tipus”, ha incidit l’edil.

Respecte a les obres, estes s’estendran durant les pròximes setmanes per a seguir el disseny traçat pels tècnics municipals i accelerar el final dels treballs, de manera que la sala quede neta per a albergar les vitrines abans de les festes d’octubre. Superada la reforma, els gestors de la col·lecció traslladaran els objectes fins a les noves dependències, una mudança laboriosa que comptarà amb l’ajuda del consistori perquè tot estiga disposat coincidint amb les celebracions patronals.

De fet, la intenció de l’equip de govern és inaugurar la nova sala en la setmana gran del Roser per a donar major difusió a este recinte cultural i que les fins a 800 visites anuals que ha registrat es multipliquen. La ubicació, la rampa per a afavorir l’accés i l’ampliació de la mostra són els majors atractius d’esta oferta cultural enfocada a adults i xiquets.

Leave a Reply

Your email address will not be published.