fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Almassora comença a expedir este dimarts els abonaments per a l’autobús de l’UJI

Almassora comença a expedir este dimarts els abonaments per a l’autobús de l’UJI

L’alumnat podrà obtenir passes mensuals, trimestrals o per a tot el curs acadèmic.

L’Ajuntament d’Almassora obrirà este dimarts la tramitació per a obtenir de la targeta de transport de l’autobús que connecta Borriana i el municipi amb la Universitat Jaume I. Per la seua banda, els borrianencs podran realitzar la gestió els dies 28 i 29 de desembre. Els estudiants podran sol·licitar abonaments mensuals, trimestrals o per a tot el curs, que en esta ocasió seran únicament de sis mesos en expedir-se en el mes de gener.

Tal com van pactar ambdues administracions i com arrepleguen les ordenances aprovades en sessió plenària en tots dos ajuntaments, les tarifes d’estos nous abonaments seran “molt econòmiques i accessibles per als estudiants”, ha assenyalat l’edil de Joventut, Xavier Trenco. Per al regidor, tant el preu com el nou servei “responen a les necessitats dels usuaris i, per tant, fan més avantatjós l’ús del transport públic davant del vehicle particular”.

Amb este objectiu, els consistoris han establit que el cost de l’abonament mensual siga de 20 euros i el del passe trimestral de 50 euros. L’abonament anual fins a final de curs (de gener a juny) costarà en este primer període 80 euros i 120 en els pròxims cursos acadèmics, quan tindrà validesa de setembre a juny. El document que acredite l’accés a l’autobús serà personal i intransferible, motiu pel qual anirà acompanyat d’una fotografia de l’usuari.

Així doncs, aquells estudiants que desitgen renovar la targeta de transport i acollir-se a alguna de les tarifes anteriors hauran de dirigir-se a les oficines del SIAC a Almassora o al Casal Jove de Borriana. Els usuaris que ja tingueren el títol anteriorment, únicament hauran d’emplenar la sol·licitud i abonar la taxa, mentre que aquelles persones que sol·liciten la targeta per primera vegada hauran d’aportar també una fotocòpia del DNI, una altra de la matrícula en el centre universitari i una fotografia de carnet.

Cal recordar que més d’un centenar d’estudiants d’Almassora utilitzen habitualment este transport, que només en el primer mes de funcionament va traslladar a prop de 4.000 viatgers. Gràcies al sistema mancomunat de transport, el municipi de la Plana Alta va passar d’oferir quatre a set trajectes diaris i el de la Plana Baixa a oferir per primera vegada el servei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.