fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Almassora completa el trasllat dels documents municipals a l’arxiu

Almassora completa el trasllat dels documents municipals a l’arxiu

Estalviar脿 m茅s de 10.000 euros a l’any en el lloguer d’una nau privada.

L’Ajuntament d’Almassora ha completat el trasllat dels documents municipals a l’arxiu situat en el soterrani de l’edifici consistorial. La labor s’ha est猫s durant mesos per a reunir tots els lligalls que fins avui estaven distribu茂ts en diferents edificis municipals. En total, 1.841,5 metres lineals de documents que ara se centralitzaran en el soterrani.

Un total 133,8 metres lineals d’arxiu hist貌ric procedien de la Casa de la Cultura, mentre que el gruix de l’arxiu es trobava guardat en un magatzem particular del carrer Sant Ferran. De fet, els operaris van haver de traslladar en dues remeses la documentaci贸 acumulada all铆 (1.102,84 i 604,86 metres lineals respectivament). Amb el trasllat, l’Ajuntament d’Almassora esperar脿 a resituar restes de patrimoni arqueol貌gic emmagatzemats en el mateix espai per a rescindir el lloguer de 847 euros mensuals que s’ha est猫s durant anys.

Tres operaris del Pla Municipal d’Ocupaci贸 han col路laborat en l’煤ltim mes per a arxivar i documentar tota la informaci贸 que arribava fins al soterrani. S’han ocupat de retolar les caixes i ordenar-les en les prestatgeries ign铆fugues sota la supervisi贸 de t猫cnics municipals. Tal com recorden, entre els documents figuren informes procedents d’Intervenci贸, pressupostos, actes, etc. que a partir d’ara seran m茅s f脿cils de localitzar i conservar.

La regidora de Modernitzaci贸, Merche Gal铆, ha recordat sobre aquest tema que la recent compra d’un m貌dul inform脿tic 鈥減ermetr脿 classificar de forma pr脿ctica i rigorosa tota la documentaci贸 que fins avui corria risc de perdre’s o deteriorar-se鈥. En un primer moment formar脿 part d’un quadre de classificaci贸 i, posteriorment, es transferir脿 al nou arxiu inform脿tic, 鈥渦na labor molt costosa que s’estendr脿 durant mesos鈥, segons l’edil.

Cal recordar que abans de comen莽ar el trasllat dels arxius acumulats en la Casa de la Cultura, els documents es van ruixar amb un tractament per a desinfectar el paper i eliminar insectes que pogueren danyar-ho. No en va, alguns papers de principis del segle XX es troben molt deteriorats per la falta de conservaci贸.

La fase final del proc茅s s’ha produ茂t aquesta setmana amb el trasllat dels fons de la Junta Local de Festes al soterrani municipal. Fotografies i programes de festes antics conformen la major part dels arxius d’aquestes depend猫ncies, de la qual eixiran en els pr貌xims dies varis armaris amb documents que s’habilitaran en la casa consistorial. Tot a莽貌 quedar脿 reflectit en l’arxiu inform脿tic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.