fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Almassora completa la segona fumigació de tots els focus de larves de mosquits per a evitar la seua proliferació

Almassora completa la segona fumigació de tots els focus de larves de mosquits per a evitar la seua proliferació

Punts crítics com la platja o els voltants del riu acumulen quatre tractaments.

L’empresa encarregada del control de plagues ha comunicat a l’Ajuntament d’Almassora que ja ha completat la segona ronda de fumigacions de totes les zones susceptibles de criar larves de mosquits. La signatura ha traslladat al consistori un primer balanç d’actuacions que confirma les prospeccions des del passat mes de gener per a estudiar l’evolució del problema i les fumigacions posteriors per a evitar la reproducció.

Aquest informe que obra ja en mans del departament de Medi Ambient, a càrrec de María José Tormo, assenyala que punts com la platja concentren fins a quatre tractaments per a evitar la proliferació de la plaga amb l’arribada de la calor. Es tracta d’un dels principals espais que sondeja l’empresa amb caràcter regular i també en funció dels registres de pluja i de la temperatura, ja que són decisius per a la cria de mosquits.

És el cas dels camins Vora Riu, Benafelí, Catalans, Om Blanc i la Mitgera, però també d’aquelles altres vies secundàries en el districte marítim que estan vorejades per sèquies, tolls o piscines abandonades. Aquesta és una de les principals problemàtiques per a acabar amb els focus de larves, mentre que els gots de les piscines de construccions sense acabar es converteixen en pous per a l’aigua de pluja estancada, una de les vies de reproducció dels mosquits.

El tractament s’estén des de la mateixa connexió per carretera amb la primera línia de costa fins a l’arribada al casc urbà. Els solars abandonats comparteixen la problemàtica de les piscines per la proliferació de mala herba i arbustos, espais de vegetació aptes per a la cria de les larves que persegueix l’empresa. Ja en el casc urbà, els voltants de l’avinguda Generalitat estan incloses en el procés a causa de les extensions de terreny sense construir. És el cas dels carrers Enrique Limo Escultor, Estatut d’Autonomia, Pepe Clausell, Pont de Salvà, Vicent Serra, Vicent Ventura i adjacents.

L’empresa explica que ha modificat el calendari fixat en base els condicionants atmosfèrics perquè el tractament siga més efectiu i els veïns no patisquen els efectes dels mosquits amb la virulència de l’any passat. Tal com recorden, no solament resulten afectats els residents en la platja, Santa Quitèria o zones urbanes envoltades de vegetació. De fet, el tractament també ha arribat a punts de la Vila i voltants (c/Sant Vicent, Sagrario, Darremur, avinguda de Borriana) i a altres espais del casc urbà susceptibles de criar larves en imbornals, com els carrers Sant Jaume o Santa Bàrbera.

Leave a Reply

Your email address will not be published.