fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Almassora compta amb associacions i empreses locals per a integrar a joves amb diversitat funcional

Almassora compta amb associacions i empreses locals per a integrar a joves amb diversitat funcional

Un total d’11 alumnes participen en el programa ‘Joves x Almassora’, el qual presenta les activitats per a 2018.

El projecte ‘Joves x Almassora’, impulsat per les regidories de Joventut i Serveis Socials, afronta el calendari d’activitats de 2018 despr茅s de tancar un primer trimestre de “diversi贸, integraci贸 i visibilitzaci贸”, com ha assenyalat el regidor Xavier Trenco. En els pr貌xims mesos, el consistori comptar脿 amb la participaci贸 d’associacions i clubs del municipi a fi de dur a terme les propostes d’oci agendades, entre les quals destaquen un taller de micos de Pasqua, activitats esportives i eixides al cinema o museu municipal i al jaciment del Torrell贸.

Aix铆 doncs, els responsables del projecte han confirmat que entitats com Llu茂sos Almassora, Creu Roja Almassora, el club Siindeki ugendo o l’acad猫mia de ball Swing Dance col路laboraran amb ‘Joves x Almassora’ amb l’objectiu d’integrar els 11 participants en les seues iniciatives i donar-los a con茅ixer noves activitats culturals i art铆stiques. Aix铆 mateix, el projecte diversificar脿 l’oferta amb propostes com senderisme, zumba o unes jornades de relleus paral铆mpics, organitzades per la Fundaci贸 Trinidad Alfonso en col路laboraci贸 amb el Comit猫 Paral铆mpic Espa帽ol.

“L’objectiu d’este projecte 茅s visibilitzar la situaci贸 de les persones amb diversitat funcional i promoure la seua integraci贸 en un ampli ventall d’activitats d’oci, de les quals puguen gaudir amb la resta de la poblaci贸”, ha assegurat Trenco, qui ha destacat que “la introducci贸 d’h脿bits com l’esport o l’alimentaci贸 saludable s贸n fonamentals tamb茅 per a millorar la salut del col路lectiu i fomentar la seua autonomia”. “Al llarg d’estos mesos, l’assist猫ncia ha crescut sensiblement i esperem que m茅s persones s’animen a unir-se al programa, per al qual encara tenim quatre places disponibles”, ha recordat el regidor.

En este sentit, el responsable del projecte, Rafa Gallent, ha manifestat que ‘Joves x Almassora’ cerca que “quedar-se a casa no siga l’煤nica opci贸 de les persones amb diversitat funcional”, a m茅s de “millorar la seua qualitat de vida i les relacions socials”. Per eixe motiu, comparteixen algunes activitats amb la Casa de Joventut a l’Ateneu Jove i gaudeixen de dues trobades anuals en els quals tamb茅 participen les fam铆lies.

“Fem amics i cada vegada ens agrada m茅s anar a les activitats” ha destacat de Lourdes Fuentes, alumna del programa. En esta mateixa l铆nia s’ha manifestat M陋 Carmen Recio, mare d’una altra de les usu脿ries, qui ha incidit que “茅s la primera vegada que l’Ajuntament porta endavant un programa d’estes caracter铆stiques, que es fa ac铆 en el poble i en el qual la meua filla i altres xics poden gaudir en el seu entorn m茅s proper”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.