fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Almassora crea 80 llocs de treball en 2017 a través de quatre programes d’ocupació

Almassora crea 80 llocs de treball en 2017 a través de quatre programes d’ocupació

El consistori ha finançat amb prop de 260.000 euros les iniciatives, dirigides a tots els sectors de la població activa.

L’Ajuntament d’Almassora ha creat 80 llocs de treball enguany gràcies als quatre programes d’ocupació promoguts per l’equip de govern en col·laboració amb Diputació de Castelló, la Conselleria de Treball, el Servei Estatal d’Ocupació (SEPE) i el Fons Social Europeu. L’executiu local ha invertit un total de 259.748,51 euros en les diferents iniciatives, un xifra en la qual destaquen els 200.000 euros del mateix pla d’ocupació local i que han permès contractar a 26 veïns del municipi.

Per a l’edil d’Ocupació, Roger Beltrán, l’Ajuntament d’Almassora “és un exemple dels resultats positius que la implicació de les administracions locals pot generar en matèria d’ocupació”. El regidor ha destacat “el compromís de l’equip de govern amb la creació de llocs de treball dirigits a tots els sectors de la població, que permeten una primera incorporació o reincorporació al mercat laboral i que, en molts casos, són l’avantsala a la contractació de llarga durada en la mateixa administració o en el sector privat”.

Dels 80 professionals contractats pel consistori, un alt percentatge ho han sigut per a cobrir llocs d’ordenança, peó de manteniment o peó agrícola. L’última contractació ha sigut de 45 treballadors procedents del sector agrari, que es van incorporar a la plantilla municipal el passat 1 d’agost a través del Pla Empre Agrari, finançat per l’Ajuntament d’Almassora amb 10.000 euros i el Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) amb 60.190,12 euros. Tots ells realitzen tasques de neteja de camins, vessaments i solars.

Funcions similars, a més de les de neteja d’edificis i vies públics, realitzen els dos professionals contractats per l’executiu local en col·laboració amb la Diputació de Castelló. Este programa està valorat en 11.969,51 euros, dels quals Almassora aporta 3.652,51 euros i el govern provincial 8.317 euros, per a la contractació dels treballadors durant tres mesos.

Respecte als perfils professionals amb formació especialitzada, l’Ajuntament d’Almassora ha incorporat, des de principis d’any, llicenciats en Turisme, Administració d’empreses, Relacions Laborals i Gestió Administrativa, cinc dels quals procedeixen del programa Avalem Joves de la Conselleria de Treball. Un total de set menors de 30 anys han trobat treball a través d’esta iniciativa en la qual els fons municipals financen 46.096 euros dels 161.859 euros del cost total del programa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.