fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Almassora elimina les barreres arquitectòniques a l’entorn del Grup Pío XII

Almassora elimina les barreres arquitectòniques a l’entorn del Grup Pío XII

Les obres d’accesibilitat al costat de l’església de Sant Josep han començat avui.

Les obres d’accessibilitat a l’entorn de l’església de San José, al costat del Grup Pío XII, han començat aquest matí per a eliminar les barreres arquitectòniques que dificulten el pas de cadires de rodes i carros de bebè. Els treballs compten amb un pressupost de 38.699,43 euros i s’estendran durant dos mesos. Els carrers afectats per la intervenció són Sant Rafael, Joaquín Gallego, Cervera del Maestrat i Batalla de Bailén.

El projecte, que ha començat una setmana abans del previst, inclou també l’execució de 12 guals per als vianants i set passos de vianants. De fet, tal com ha detectat el departament municipal d’Urbanisme, l’entorn de l’església manca de les degudes condicions d’accessibilitat en la confluència dels vials, per la qual cosa aquesta intervenció està encaminada a eradicar totes les barreres arquitectòniques que impedeixen o dificulten la mobilitat per a prioritzar al vianant.

Les obres permetran ampliar les cantonades de les voreres actuals i incorporaran zones rebaixades perquè els transeünts guanyen en comoditat, sobretot aquelles persones amb discapacitat o usuaris de carros de bebè i de la compra. En total, l’obra té una superfície aproximada de 380 metres quadrats de noves voreres, a més d’uns 120 metres quadres de superfície per a modificació de la senyalització horitzontal corresponent a passos per als vianants.

“Des de la formació de l’equip de govern detectem un immens nombre de carrers que estan deteriorats per la falta d’inversió en manteniment, i així ens ho fan arribar diàriament els veïns, per aquest motiu el desemborsament per a la reparació de voreres s’haja multiplicat”, ha assenyalat la regidora d’Urbanisme, Carmina Martinavarro.

A més, el projecte inclou la instal·lació de bolardos en els sortints per a evitar l’estacionament indegut de vehicles que dificulten la visibilitat als conductors que circulen pels vials esmentats anteriorment. D’altra banda, l’Ajuntament d’Almassora aprofitarà l’obra en superfície per a substituir els trams més deteriorats de la canalització de l’aigua potable i evitar futures intervencions en les voreres renovades.

Aquesta inversió en accessibilitat segueix la línia del projecte executat en la plaça Santa Isabel i de les reparacions en els carrers Juan d’Àustria, Verge del Carmen i Darremur. Evitar les caigudes dels vianants, que sovint ensopeguen pels desperfectes de les voreres, és un altre dels objectius de la reforma.

Leave a Reply

Your email address will not be published.