fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Almassora estudiar脿 la creaci贸 d’una zona d’activitats d’aventura en Santa Quit猫ria

Almassora estudiar脿 la creaci贸 d’una zona d’activitats d’aventura en Santa Quit猫ria

La instal路laci贸 d’una tirolina i la creaci贸 d’un circuit de jocs, entre les actuacions per a la dinamitzaci贸 tur铆stica de l’entorn.

L’equip de govern plantejar脿 la creaci贸 d’una 脿rea d’esports d’aventura al voltant de l’ermita de Santa Quit猫ria, a fi d’aprofitar els recursos naturals que ofereix el paratge per a la seua projecci贸 tur铆stica.

Esta actuaci贸 茅s una de les accions proposades en el pla de dinamitzaci贸 del paratge, el qual destaca la riquesa quant a recursos naturals i patrimonials.

Per a la reconversi贸 de l’espai, el pla estableix la necessitat de construir una tirolina i un parc d’aventura amb un circuit de jocs de destresa i habilitat, que discorreria entre els pins del bosc situat al costat de la carretera d’acc茅s a l’ermita. Estes dues actuacions complementarien la construcci贸 d’un embarcador de pirag眉es, projecte en el qual ja treballa l’Ajuntament d’Almassora.

“La utilitzaci贸 dels recursos mediambientals i el patrimoni hidr脿ulic que t茅 Almassora marca el cam铆 per a la creaci贸 d’un producte atractiu per al turisme de naturalesa, familiar i actiu”, ha assegurat la Regidora de Turisme, Amaya G贸mez.

En este sentit s’ha manifestat tamb茅 l’edil d’Esports, Xavier Trenco, qui confia que “la centralitzaci贸 de les activitats d’aventura en Santa Quit猫ra no nom茅s atraur脿 visitants, sin贸 que servir脿 perqu猫 els ve茂ns d’Almassora compten amb un espai propi per a estes pr脿ctiques”. Trenco ha recordat que l’UE va avalar les intervencions al voltant de Santa Quit猫ria, incloses en l’estrat猫gia de desenvolupament urb脿 que el municipi implantar脿 gr脿cies als fons Feder.

Entre els punts forts que el pla de dinamitzaci贸 de Santa Quit猫ria posa de manifest destaquen el riu Millars, el qual crea un paisatge singular i poc freq眉ent a les zones properes a la costa al seu pas per Almassora. L’estudi destaca les m煤ltiples actuacions dutes a terme per preservar l’entorn i la gran quantitat de rutes i itineraris senyalitzats tant per a ciclistes com a senderistes.

L’exist猫ncia de connexions ferrovi脿ries i vi脿ries properes, aix铆 com una climatologia favorable per a les activitats de naturalesa s贸n unes altres de les fortaleses d’Almassora, les quals l’executiu municipal potenciara per tal d’aprofitar “la multitud de visitants que reben les comarques de Castell贸 per oferir productes alternatius i complementaris al turisme de sol i platja”, en paraules de G贸mez.

Leave a Reply

Your email address will not be published.