fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Almassora habilita 44 places d’aparcament gratuït en Benafelí

Almassora habilita 44 places d’aparcament gratuït en Benafelí

El propietari cedeix la parcel·la a canvi del manteniment i clos.

L’Ajuntament d’Almassora habilitarà este estiu 44 places d’aparcament gratuït en la platja de Benafelí. El propietari d’una parcel·la situada en segona línia de costa i el consistori han aconseguit un acord per a la cessió de l’ús del sòl a canvi del manteniment i clos del terreny. D’esta forma, banyistes i estiuejants disposaran de més facilitats per a accedir amb el seu vehicle fins a la zona central de la platja d’Almassora.

L’informe per a la contractació de sòl privatiu per a la creació d’una zona d’aparcament públic en superfície, que compta amb el beneplàcit de les parts, reconeix l’interès per resoldre els problemes existents a causa de la creixent demanda de places d’estacionament i la impossibilitat de noves places en els vials propers. Este fet ve motivat per la reduïda secció de calçada, de 4,5 metres, en tractar-se en la seua majoria de carrers amb un ample de 8 metres.

El solar està pròxim a la confluència amb els vials Illes Balears, Ausiàs March i Meridià i té accés directe des del camí Benafelí. La superfície de la parcel·la és de 1.143,04 metres quadrats, que permetran habilitar 44 places d’aparcament aproximadament a escassos metres de la zona de bany. L’adequació del terreny estarà llista en el mes de juliol per a aprofitar la temporada estival.

Els tècnics han especificat que la parcel·la està lliure d’edificacions i càrregues que impedisquen el desenvolupament de l’ús públic i creuen convenient la cessió gratuïta de l’espai a canvi de treballs de condicionament. Així, el consistori es farà càrrec de la neteja, refinat i compactat de la base existent i de l’estès d’una capa de graves, la creació de l’accés, senyalització i clos.

L’informe tècnic recorda que encara que en la zona existeixen altres parcel·les que reuneixen les condicions ressenyades, estes no comporten una prestació tan rendible econòmicament com la proposta, ja que “tant la relació de la superfície de la finca com el valor de les actuacions de condicionament respecte al nombre total de places són menors” que els del terreny triat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.