fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Almassora inclou una ampliació de 60.000 euros en les bases per a ajudes d’emergència social

Almassora inclou una ampliació de 60.000 euros en les bases per a ajudes d’emergència social

La mesura agilitzarà la disposició de fons en cas de necessitat.

El departament de Serveis Socials ha incorporat una modificació en les bases que regulen la concessió de Prestacions Econòmiques Individualitzades (PEI) que obri la porta a una ampliació de la partida econòmica de 60.000 euros. Gràcies a esta nova clàusula la tramitació se simplificarà i el consistori reduirà el termini per a disposar dels fons.

Així les coses, Serveis Socials ha reservat 225.000 euros en el pressupost de 2018 per a ajudes d’emergència social, una quantitat que podrà elevar “fins a 285.000 euros en cas de necessitat i sense haver de tramitar unes noves bases”, com ha confirmat la regidora de l’àrea, Diana Belliure. La xifra excedeix els 232.213,35 euros que Almassora va destinar en 2017 a esta finalitat, de manera que l’equip de govern assegura disposar de marge econòmic per a l’assistència social.

Tal com reflecteixen les bases de 2018, les ajudes es concedeixen amb l’objectiu de contribuir al desenvolupament de les persones majors o en cas d’emergència social extraordinària. En el primer supòsit, Serveis Socials assisteix la ciutadania que, a causa de problemes motrius i sensorials, requereix realitzar una adaptació funcional de la llar, adquirir útils per a la vida diària o adequar un vehicle a motor per als desplaçaments.

En el segon dels supòsits, les prestacions que concedeix l’administració municipal estan orientades a cobrir necessitats urgents de persones en risc d’exclusió social. Estes situacions inclouen despeses imprescindibles per a l’ús de l’habitatge habitual o aspectes bàsics com l’alimentació o la compra de material escolar.

Cal destacar que les veïnes i veïns que reben estes ajudes han de comprometre’s a dur a terme accions que possibiliten la seua inserció social, com a formació, serveis comunitaris o treball per a combatre la desestructuració familiar. Així mateix, els beneficiaris hauran de cercar treball de manera activa. La convocatòria per a optar a les prestacions romandrà oberta fins al pròxim 31 d’octubre i les revisions de sol·licituds es realitzaran quinzenalment fins a eixa data.

Leave a Reply

Your email address will not be published.