fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Almassora inicia aquest dissabte els tallers de construcció de caixes refugi de rates penades per a combatre els mosquits

Almassora inicia aquest dissabte els tallers de construcció de caixes refugi de rates penades per a combatre els mosquits

El curs, la inscripció del qual és gratuïta, té capacitat per a 25 persones.

L’Ajuntament d’Almassora inicia aquesta fi els tallers de construcció de refugis i de seguiment de ratapinyades amb detectors d’ultrasons. L’activitat, prevista per a un públic familiar, es desenvoluparà el dissabte a partir de les 19 hores en l’àrea recreativa de l’ermita de Santa Quitèria. Per a participar és necessari inscriure’s a través dels correus participa@limne.org i sostenibilitat@almassora.es o per telèfon en el 635475706.

La primera part, que s’estendrà de 19 a 21 hores, englobarà una introducció i la classe pràctica de muntatge de les caixes refugi per a rates penades. La segona part estarà dedicada al seguiment dels animals amb detectors d’ultrasons, pràctica que finalitzarà a les 23.30 hores. Per açò, els tècnics del departament de Sostenibilitat insten als participants a portar-se el sopar.

El taller té un aforament màxim de 25 persones, per la qual cosa la regidora de Medi Ambient, María José Tormo, ha instat als interessats a inscriure’s el més ràpid possible per a no quedar-se sense plaça. Al temps, l’edil ha agraït a l’empresa UBE el patrocini d’aquesta activitat emmarcada en el projecte de control biològic de mosquits mitjançant rates penades i aus urbanes amb l’objectiu de combatre les molèsties que causen els mosquits.

Els tallers per a la construcció de refugis de rates penades es repetiran durant l’estiu en la costa d’Almassora: 22 de juliol (passeig de Vora Riu), 21 d’agost (biblioteca de Pla de la Torre) i 3 de setembre (parc de Pitillo, en Benafelí). Tal com recorden els tècnics municipals, el control biològic és una estratègia complementària als tractaments convencionals basats en fumigacions químiques. En aquest cas, el consistori va apostar enguany per accelerar la prevenció i la fumigació, sobretot en la costa i en espais amb acumulació d’aigua estancada.

A més, la localitat ha aprovat aquest mateix mes la primera ordenança municipal per a la prevenció i control del mosquit tigre. Aquesta normativa regularà les actuacions generals i específiques, els tractaments, sancions i l’àmbit d’aplicació, entre uns altres, per a frenar l’avanç de la plaga al costat del control larvicida i biològic.

A més de les pràctiques per a muntar, escatar, caragolar i pintar les caixes refugi, els tallers de Medi Ambient es traslladaran aquest estiu a la costa local amb quatre noves propostes: “Un mar d’arena” (17 de juliol), “L’aigua de mar” (30 de juliol), “Pesca sostenible” (27 d’agost) i “El riu net” (13 d’agost).

Leave a Reply

Your email address will not be published.