fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Almassora inicia les fumigacions de mosquits després de la pujada de les temperatures

Almassora inicia les fumigacions de mosquits després de la pujada de les temperatures

Els operaris han detectat larves aquesta setmana en les zones humides de la costa

L’empresa contractada per l’Ajuntament d’Almassora per al control de plagues ha iniciat el primer tractament larvicida de l’any contra els mosquits davant l’increment de les temperatures. Els operaris han confirmat que la inspecció realitzada en l’última visita a les zones humides de la platja va ratificar la presència de larves, per la qual cosa immediatament s’ha activat la fumigació.

Segons ha indicat l’empresa, els tractaments depenen directament de la meteorologia. Així, encara que el final de la setmana ha estat marcat per un descens de les temperatures, la pujada del mercuri fins a prop dels 20 graus en el tram central de la setmana ha pogut ser determinant per a l’aparició de les primeres larves de la temporada en espais amb aigua estancada.

“Al marge del cronograma de treball marcat amb l’empresa des de principis d’any, el servei està supeditat a les possibles pluges, la calor i la resta de fenòmens atmosfèrics que condicionen les cries, per aquest motiu pactàrem amb l’empresa la revisió constant per a iniciar els tractaments quan detectaren larves, com finalment ha ocorregut aquesta setmana”, ha puntualitzat la regidora de Medi ambient, María José Tormo.
Els operaris han fumigat a mà els espais humits de la costa després de revisar els camins Vora Riu, Om Blanch, avinguda Mediterrània, les séquies i els embornals. La inspecció ha afectat també a la boga amb el polígon del Serrallo i a vies secundàries on s’acumula aigua de pluja, a més de piscines abandonades. No en va, l’edil ha traslladat el missatge de l’empresa especialitzada per a sol·licitar la col·laboració ciutadana en el manteniment d’aquests espais on proliferen les larves. Buidar les basses o realitzar tractaments periòdics són clau per a evitar la reproducció dels mosquits.

Segons han indicat les mateixes fonts, el control ha començat en el districte marítim perquè és el més sensible a l’aparició de la plaga, si ben tot apunta al fet que aviat les prospeccions en Santa Quitèria i el centre històric es traduiran en fumigacions. Cal recordar que el contracte amb l’empresa va arrancar coincidint amb el nou any. El 4 de gener va tenir lloc la primera revisió dels emplaçaments que habitualment contenen focus de larves.
El cronograma que manegen els operaris concentra el tractament més agressiu entre els mesos de maig i setembre, amb diverses inspeccions setmanals per a garantir un control exhaustiu que evite les molèsties que van patir els veïns en 2015. El calendari marcat en 2016 va permetre minimitzar les queixes, que amb prou faenes van ser dues enfront del més d’un centenar registrades un any abans.

Leave a Reply

Your email address will not be published.