fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Almassora instal路lar脿 23 nous contenidors de reciclatge

Almassora instal路lar脿 23 nous contenidors de reciclatge

Un acord amb Ecoembes permet multiplicar la recollida de pl脿stic.

L’Ajuntament d’Almassora, a trav茅s de l’entitat Ecoembes, instal路lar脿 23 nous contenidors de reciclatge. Es tracta de punts de recollida selectiva de pl脿stic per a evitar els desbordaments en la via p煤blica i afavorir la neteja de la ciutat. Tal com ha assenyalat la regidora de Medi Ambient, Mar铆a Jos茅 Tormo, en cap cas substituiran altres dip貌sits, sin贸 que la seua ubicaci贸 es produir脿 en punts que fins ara mancaven d’este servei tant en la platja com en el casc urb脿.

De fet, en l’acord signat entre ambdues parts figura com a objectiu situar en la via p煤blica del seu terme municipal els contenidors en nous punts de recollida, no admetent-se la seua instal路laci贸 en punts de recollida ja existents, ni la seua utilitzaci贸 per a reposici贸 d’altres contenidors. El termini per a la col路locaci贸 de tots els dip貌sits en via p煤blica ser脿 de set dies despr茅s de la recepci贸 d’estos. El consistori remetr脿 a Ecoembes un llistat on es detalle la ubicaci贸.

La signatura es compromet a mantenir perfectament actualitzat l’inventari de contenidors per a recollida selectiva d’envasos lleugers situats en via p煤blica, que reflectir脿 les altes i baixes que es vagen produint. Ecoembes garantir脿 la prestaci贸 d’un servei de recollida selectiva d’envasos lleugers de qualitat i es compromet a actuar freq眉entment en la recollida per a evitar desbordaments, aix铆 com a la neteja i manteniment dels dip貌sits i del seu entorn, de manera que es facilite i incentive la participaci贸 dels usuaris en la recollida selectiva.

Ecoembes assumeix el sobrecost del servei derivat de l’adquisici贸 dels 23 contenidors de c脿rrega superior de 3.000 litres per a la recollida selectiva. En cap cas la col路laboraci贸 en el finan莽ament dels contenidors suposa la propietat dels mateixos per part de l’entitat. El paper de la signatura se cenyeix a sufragar el cost del servei prestat en concepte de recollida selectiva, sent l’objectiu d’esta acci贸 la millora de la qualitat del servei de retirada. A m茅s, col路laborar脿 amb l’Ajuntament d’Almassora en el seguiment continu dels resultats de la recollida selectiva.

L’adhesi贸 d’Almassora al conveni marc entre la Generalitat Valenciana i Ecoembes fixa els compromisos de les parts implicades pel que fa al funcionament del sistema integrat de gesti贸. A trav茅s d’este acord ambdues parts expressen que desitgen col路laborar per a millorar els mitjans disposats en la prestaci贸 del servei, de manera que es puga incrementar la quantitat d’envasos lleugers recollits selectivament i augmentar d’esta forma els percentatges de recuperaci贸 i reciclat dels residus d’envasos.

Leave a Reply

Your email address will not be published.