fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Almassora inverteix 10.000 euros a repoblar la senda del Millars

Almassora inverteix 10.000 euros a repoblar la senda del Millars

Inclou 15 oms ibèrics cedits pel Ministeri de Medi Ambient.

La senda de la desembocadura del Millars explica des d’este mes amb 350 metres lineals més d’arbres després d’una plantació d’exemplars en la qual ha participat el Ministeri de Medi Ambient. Els tècnics de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Almassora han supervisat les tasques al costat del camí Marjalet, una actuació que pretén millorar la imatge de la senda i crear zones d’ombra per als usuaris.

Es tracta de salzes, freixes i pollancres, a més de 15 exemplars resistents a la grafiosi que ha cedit el Ministeri dins del Programa nacional de millora i conservació dels recursos genètics dels oms ibèrics. En tractar-se d’exemplars protegits, el consistori es compromet a no propagar ni reproduir les plantes sense el consentiment de la Direcció general de desenvolupament rural i política forestal, a més de proporcionar les cures necessàries fins al seu establiment.
La plantació es va dur a terme divendres passat, coincidint amb l’alba, i va finalitzar al migdia. Les pluges dels últims dies van obligar a ajornar les labors de jardineria de la segona fase, que per fi va poder concloure a final de setmana. En total, l’Ajuntament d’Almassora ha invertit 10.000 euros per a ampliar les zones d’ombra naturals en un tram de senda verda pròxim a la platja.

“La majoria dels arbres són de gran envergadura perquè quan s’assenteixen i cresquen al costat del riu els usuaris de la senda puguen aixoplugar-se del sol, sobretot els esportistes que corren en este espai de gran valor ecològic”, en paraules de la regidora de Medi Ambient, María José Tormo. L’edil ha recordat que esta plantació completa el tram executat l’any passat.

Malgrat l’interès del consistori per iniciar les tasques de jardineria abans, els tècnics van recomanar esperar l’arribada del fred perquè la nova vegetació s’adaptara a un clima molt humitejat i d’altes temperatures. D’altra banda, l’Ajuntament d’Almassora aprofitarà les instal·lacions de la Comunitat de Regants per a subministrar l’aigua als exemplars de la senda verda.

Esta està inclosa en l’actuació de millora que arreplega l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) per a fomentar l’ús del paratge de Santa Quitèria com a zona esportiva i d’oci a l’aire lliure. La intenció de l’equip de govern implica multiplicar els usos d’este espai natural que connecta la platja d’Almassora amb l’ermita de la patrona seguint el curs del Millars.

Leave a Reply

Your email address will not be published.