fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Almassora obri el concurs per a la gestió de la seua unitat de respir destinada a malalts d’Alzheimer

Almassora obri el concurs per a la gestió de la seua unitat de respir destinada a malalts d’Alzheimer

El projecte haurà d’estar centrat en l’atenció al malalt i als familiars.

La unitat de respir per a familiars de malalts d’Alzheimer d’Almassora ha donat avui un pas més per a la seua posada en funcionament. La Junta de Govern Local ha donat llum verda al plec de condicions que suposarà la concessió del local situat en el complex de Santa Quitèria, per a la qual cosa les entitats interessades hauran de presentar un projecte d’atenció mèdica i psicològica per a dur a terme en el centre.

Segons arreplega el document de condicions tècniques, aquest projecte haurà d’estar basat en dos pilars fonamentals: l’assistència als malalts i l’ajuda als familiars d’aquests. Respecte als primers, l’empresa concessionària haurà d’oferir teràpies d’estimulació física, cognitiva i funcional adequades a cada malalt i potenciar l’autonomia dels afectats a través de l’entrenament en activitats rutinàries.

Els malalts també rebran suport emocional, una ajuda que es farà extensiva als familiars a través de la creació espais destinats a l’intercanvi d’experiències. Les persones properes als pacients rebran assessorament per a intervenir i afrontar les diferents etapes que travessen els afectats d’Alzheimer.

Els beneficiaris de la concessió hauran de ser associacions i entitats sense anime de lucre que compten amb un mínim de cinc anys d’experiència en este tipus d’activitats. Un aspecte valorable dels projectes serà el nombre de professionals qualificats que destinen a la prestació del servei i el cost econòmic de cada plaça, així com l’horari d’atenció als pacients.

D’altra banda, aquest plec reflecteix que el període de la cessió del local serà de dos anys, prorrogable un altre any més. Així mateix, queda especificat que el nombre de beneficiaris del servei serà de 25, els quals seran, prioritàriament, veïns d’Almassora.

L’alcaldessa d’Almassora, Susanna Nicolau, ha destacat la necessitat de la creació d’una unitat d’aquestes característiques en una localitat com Almassora, amb un gran nombre de veïns d’avançada edat. Per la seua banda, l’edil de Benestar Social, Diana Belliure, ha assegurat que l’objectiu d’aquesta unitat de respir és “proporcionar assistència als afectats per aquesta malaltia a través d’activitats que mitiguen les seues conseqüències”. La regidora ha afegit que aquest centre “permetrà als familiars disposar del suport professional necessari per a fer front a una situació molt delicada que condiciona la vida de les persones properes al malalt”.

El termini per a la presentació dels projectes serà de 30 dies a partir de la publicació del plec de condicions en el Butlletí Oficial de la Província. Les entitats participants hauran de fer arribar la documentació a les oficines del SIAC de manera presencial o per correu ordinari, acreditant data i hora de lliurament.

Leave a Reply

Your email address will not be published.