fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Almassora obri la seua Escola de Cuina per a lluitar contra l’obesitat infantil

Almassora obri la seua Escola de Cuina per a lluitar contra l’obesitat infantil

El programa inclou tallers en els col·legis, xarrades familiars i un esmorzar en el Mercat

El departament d’Educació d’Almassora s’ha proposat combatre l’obesitat infantil i apostar per hàbits més saludables entre els xicotets amb una Escola de Cuina que obrirà les seues portes la setmana vinent. Una cuinera i una dietista dirigeixen el projecte que començarà el divendres amb una xarrada a famílies i professorat i continuarà un dia més tard en el Mercat Central, on els participants elaboraran un esmorzar sa. També estan programats tallers de cuina en les aules per als més xicotets.

La regidora d’Educació, María José Tormo, ha desgranat les claus d’aquesta iniciativa que pretén “invertir en prevenció i reduir la taxa d’obesitat infantil i els desordres alimentosos que arrosseguen alguns xicotets”. És per açò que el projecte inclou a les famílies, que seran les primeres a rebre nocions bàsiques durant la xarrada programada divendres que ve en la Casa de la Música a la qual també estan convidats els educadors. Desdejunis, esmorzars i berenars com a motors d’obesitat focalitzaran el debat.

Un dia després l’activitat es traslladarà al Mercat Central, on menuts i majors aprendran a desglossar l’etiquetatge nutricional dels productes durant una activitat interactiva, recorreran el recinte a la recerca d’aliments sans i elaboraran un esmorzar saludable. L’activitat es desenvoluparà entre les 10 i les 13 hores. Per a participar, igual que en la xarrada del dia anterior, és necessari reservar plaça a través del correu electrònic tucentrodesalud@gmail.com.

Aprendre a cuinar en el col·legi

L’Escola de Cuina té una de les seues principals raons de ser en l’educació, motiu pel qual l’organització ha previst la realització de tallers en els col·legis. Les classes pràctiques estaran dirigides principalment a alumnes de segon de Primària supervisats per una cuinera i monitors. Els primers a posar-se el davantal seran els alumnes de Germans Ochando el dilluns 13. Cada classe cuinarà dos dies fins que el programa concloga al maig en el col·legi Ambaixador Beltrán.

Cada taller tindrà una durada d’una hora. L’organització exposarà els ingredients de la recepta perquè els xicotets es familiaritzen amb les matèries primeres i, a més, participaran en un joc de preguntes perquè aporten els seus coneixements i els monitors corregisquen les seues respostes a mesura que avance l’activitat. A més, els xicotets rebran una còpia de la recepta perquè puguen practicar en família a casa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.