fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Almassora obri les instal·lacions esportives dels instituts als clubs locals

Almassora obri les instal·lacions esportives dels instituts als clubs locals

El consistori facilita el servei de consergeria, tal com ha acordat amb els centres i amb el Consell.

Els IES Vila-roja i Álvaro Falomir mantenen obertes des d’ahir les seues instal·lacions esportives en horari de vesprada per als entrenaments dels clubs locals, una mesura amb la qual la Regidoria d’Esports pretén incrementar la disponibilitat d’espais per a l’activitat física. El permís per a l’accés dels esportistes arriba després que l’Ajuntament d’Almassora s’haja adherit al conveni singular que la Conselleria d’Educació manté amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, el qual regula la utilització de les dependències dels centres educatius per part de l’administració local.

Així mateix, i tal com exigeix el text, el consistori ha destinat a dos dels joves contractats a través del pla d’ocupació Avalem Joves del Servef per a realitzar les labors de consergeria en tots dos instituts. D’aquesta manera romandran oberts fins a les 20.00 en el cas del Vila-roja i fins a les 21.30 hores en el cas de l’Álvaro Falomir.

Els clubs locals de bàsquet, handbol i futbol sala entrenaran durant tot el curs en aquests centres, on també es realitzen activitats esportives de caràcter social. El servei de consergeria també possibilitarà la realització de les classes de l’Escola Permanent d’Adults (EPA) i de l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) en l’Álvaro Falomir.

“Per primera vegada, hem formalitzat un acord amb els dos centres de secundària d’Almassora i el Consell, alguna cosa que garanteix la disponibilitat de les instal·lacions durant els pròxims mesos i que ens permet emprar a personal municipal per a assegurar el correcte ús dels espais”, ha explicat el regidor d’Esports, Xavier Trenco. L’edil ha agraït “la col·laboració prestada per les directives i els consells escolars dels instituts i per la Conselleria d’Educació, gràcies a la qual podrem pal·liar temporalment la falta de pistes i camps a Almassora després del bloqueig del pavelló B”.

En aquesta mateixa línia, el Servei Esportiu Municipal (SEM) va assumir el passat curs els costos d’adequació de les pistes del CEIP Germans Ochando per a la pràctica de bàsquet i handbol i va crear nous accessos a l’IES Vila-roja des del CEIP Regina Violant per a l’ús de les instal·lacions esportives. El consistori va gestionar a més la reparació dels desperfectes en les pistes de l’IES Álvaro Falomir per part de la Conselleria d’Educació.

Cal recordar que l’Ajuntament d’Almassora compta amb un pla de creació d’espais esportius, el primer projecte del qual serà la construcció d’un pavelló de gimnàstica en el poliesportiu de la Garrofera. Les obres, amb un pressupost de 165.000 euros, es troben en procés de licitació pel que l’equip de govern preveu que puguen començar abans de finalitzar l’any 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published.