fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Almassora obri l’Oficina de Rehabilitació per a assessorar sobre ajudes a les reformes

Almassora obri l’Oficina de Rehabilitació per a assessorar sobre ajudes a les reformes

El SIAC derivarà als interessats al departament extern.

L’Ajuntament d’Almassora ha activat l’Oficina de Rehabilitació per a assessorar el veïnat sobre les ajudes econòmiques existents per a les reformes d’edificis, plans d’habitatge i supervisió de pressupostos i factures. Fins a l’obertura del despatx definitiu, els interessats poden dirigir-se a les dependències del Servei d’Informació i Atenció Ciutadana (SIAC), on el personal derivarà les consultes al departament extern encarregat de l’oficina.

Cal recordar que els arquitectes locals José Manuel Martinavarro i Jorge Manrique gestionen este estudi després de presentar l’oferta més avantatjosa per al consistori. L’oficina forma part de les mesures incloses en el conveni de col·laboració amb la Conselleria d’Habitatge per al foment de la rehabilitació edificatòria, regeneració i renovació urbana. La regidora d’Urbanisme d’Almassora, Carmina Martinavarro, s’ha reunit esta setmana amb els responsables de l’oficina per a perfilar els detalls de l’obertura.

En este sentit, l’Ajuntament d’Almassora té com a objectiu que els arquitectes atenguen les consultes de la ciutadania interessada a obtenir ajudes públiques per a la reforma d’habitatges. L’objectiu implica fomentar la rehabilitació i així impulsar el treball de les empreses constructores i auxiliars de la localitat, “mentre que l’increment de les subvencions repercutirà directament en l’auge de les reformes, que suposa una part fonamental de la facturació del sector”, en paraules de l’edil d’Urbanisme.

Martinavarro ha recordat que l’oficina també oferirà atenció específica per a professionals del sector i tècnics, de manera que l’ajuda siga transversal per a tots els agents implicats en les noves mesures activades des del departament autonòmic que dirigeix María José Salvador. També assessorarà sobre el planejament específic de la Vila i altres barris d’Almassora, si bé la seua comesa principal serà informar sobre les ajudes econòmiques existents per a la rehabilitació d’edificis, habitatges i instal·lació d’ascensors.

En cas de ser requerits, els encarregats de l’oficina oferiran propostes d’intervenció en els immobles i supervisaran els pressupostos i les factures per serveis relacionats amb la rehabilitació i reformes. També faran seguiment de les llicències sol·licitades, ajudaran a la redacció de documentació tècnica per a l’obtenció de llicència d’obres menors i col·laboraran amb els Serveis Socials municipals en cas d’insolvència.

Leave a Reply

Your email address will not be published.