fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Almassora planteja la dinamització turística del paratge de Santa Quitèria

Almassora planteja la dinamització turística del paratge de Santa Quitèria

L’Ajuntament farà valdre la singularitat del paisatge format per la pineda, l’ermita, l’assut i el riu Millars

L’equip de govern d’Almassora comença a fer els primers passos per a l’aplicació Pla Estratègic de Turisme donant visibilitat a un dels recursos paisatgístics més característics de la localitat. Per a açò, el consistori realitzarà una valoració de les possibilitats que ofereix el paratge de la pineda de Santa Quitèria per al seu ús recreatiu i familiar, amb l’objectiu de conèixer quines infraestructures i serveis serien necessaris per a dinamitzar aquest espai i realçar l’entorn natural que envolta l’ermita.

Tal com ha assegurat l’alcaldessa, Susanna Nicolau, “volem explorar totes les possibilitats d’un actiu turístic clar com el que formen el riu, l’ermita i la pineda i que a més compta amb elements arquitectònics i històrics tan singulars com el pont o l’assut”.

La primera edil ha especificat que els aspectes que el consistori ha de conèixer abans d’intervenir són “quines instal·lacions és necessari oferir, quines requereixen millor manteniment i quin tipus de professionals necessitem per a atendre aquest servei”. Per a Nicolau i el seu equip és fonamental que “els usos que es presenten en aquesta anàlisi siguen compatibles amb la cura del medi ambient i integren el valor paisatgístic que té aquesta zona”.
Per la seua banda, la regidora de Turisme, Amaya Gómez, ha avançat que el consistori comptarà amb l’opinió dels agents turístics i negocis locals “seguint el mateix model de col·laboració públic-privada que vam crear per al desenvolupament del Pla Estratègic de Turisme”. En aquest sentit, l’edil ha recordat que “el nostre objectiu és que els primers que puguen gaudir dels nous serveis que oferisca aquest espai siguen els veïns d’Almassora”.

Un dels punts clau de l’estudi serà la piscina municipal situada en la pineda, que es troba abandonada i en estat de ruïna i la recuperació de la qual va ser valorada pels tècnics municipals en prop d’un milió d’euros. L’elevat cost d’aquesta via, farà que el consistori cerque alternatives per a transformar l’espai a fi d'”acabar amb la mala imatge que ofereix del paratge” i “donar ús a una instal·lació municipal que s’ha deixat perdre”, ha manifestat el regidor d’Esports, Xavier Trenco.

Cal recordar que, la modificació de crèdits aprovada pel ple de l’Ajuntament el passat 13 de març incloïa una partida de 50.000 euros que serà destinada a la creació d’un accés de piragües al riu Millars. La instal·lació estarà situada al costat de la seu del Sindicat Central d’Aigües, en un punt proper a l’ermita. Els treballs de neteja del terreny van començar a realitzar-se el passat estiu, alhora que el consistori tramitava l’acord amb les comunitats de regants per a autoritzar l’ús dels terrenys per a la pràctica esportiva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.