fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Almassora potenciar脿 l’albirament d’aus en el Millars per crear paquets tur铆stics

Almassora potenciar脿 l’albirament d’aus en el Millars per crear paquets tur铆stics

El consistori estudia incloure transport, allotjament i activitats complement脿ries en l’oferta.

La Regidoria de Turisme ha iniciat els tr脿mits per configurar el producte de ‘birding’ o albirament d’aus en la desembocadura del Millars. L’objectiu del consistori 茅s crear un paquet que englobe les visites al tram baix del riu, l’allotjament i el transport.

Pr猫viament, Turisme estudiar脿 la fauna de tot del paratge i determinar脿 els serveis b脿sics necessaris per a la recepci贸 de visitants. Aix铆 mateix, l’actuaci贸 preveu analitzar les activitats complement脿ries a l’albirament que pot oferir el municipi o els municipis propers i crear sinergies per a la posterior comercialitzaci贸 del producte.

“L’aiguamoll de la desembocadura del Millars 茅s un espai 煤nic en estes comarques i volem que tothom puga gaudir de la gran riquesa natural que ofereix”, ha assegurat la regidora responsable de l’脿rea, Amaya G贸mez. Tal com ha confirmat l’edil, les primeres actuacions municipals aniran destinades a “instal路lar la senyalitzaci贸 necess脿ria perqu猫 els visitants puguen arribar a les zones d’albirament i condicionar els accessos”, encara que ser脿 l’estudi en el qual treballa el consistori el que haur脿 de determinar “si s贸n necess脿ries altres inversions”.

Tal com va avan莽ar G贸mez durant la passada edici贸 de Fitur, “la diversitat d’aus que presenta la desembocadura del Millars a Almassora la converteixen en un punt privilegiat per a l’observaci贸 d’aus”, que “ens situa a l’altura d’altres aiguamolls de la pen铆nsula Ib猫rica que s贸n referents per als amants de l’ornitologia”. Per aix貌, el paratge forma part de la xarxa europea Natura 2000. Aix铆 mateix, l’edil ha incidit que “el perfil del visitant que arriba atret per este tipus de productes tamb茅 茅s molt interessant, ja que sol comptar amb formaci贸 en la mat猫ria i vetlla per la conservaci贸 de l’espai”.

D’esta manera, Almassora avan莽a en la consolidaci贸 de la seua oferta d’espais naturals, una l铆nia d’actuaci贸 inclosa en el Pla Estrat猫gic de Turisme iniciat en 2017. A m茅s, el consistori refor莽ar脿 els elements hist貌rics i culturals del seu cat脿leg tur铆stic, com el Museu Municipal del Torrell贸 i el jaciment hom貌nim. Entre les actuacions previstes destaquen la instal路laci贸 d’un ascensor en el museu que permeta fer-lo totalment accessible i guanyar visitants. Aix铆 mateix, Turisme i Esports desenvolupen un projecte conjunt per a la creaci贸 d’una 脿rea d’esports d’aventura en el paratge de Santa Quit猫ria, que inclouria un embarcador de pirag眉es, una tirolina i un circuit de destresa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.