fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Almassora reforçarà el seu pes en el sector ceràmic amb la cessió del Centre Tecnològic per a recerca i formació

Almassora reforçarà el seu pes en el sector ceràmic amb la cessió del Centre Tecnològic per a recerca i formació

El IVACE ha sol·licitat al consistori el canvi d’ús després de l’interès manifestat per l’ITC d’establir-se a l’immoble

L’Ajuntament d’Almassora, a través d’una providència de l’alcaldessa d’Almassora, Susanna Nicolau, ha fet pública la seua voluntat de sotmetre a aprovació plenària el canvi d’ús del Centre Tecnològic del Supoi 8, amb l’objectiu que siga utilitzat per a la recerca ceràmica. La qualificació actual del centre especifica que l’activitat que es desenvolupe en el centre haurà d’estar exclusivament relacionada amb la recerca de l’oli i l’ametla, per la qual cosa aquest tràmit és necessari si el consistori vol donar ús a les instal·lacions.

El procediment ha sigut activat per la primera edil després dels contactes mantinguts en els últims mesos amb l’Institut de Tecnologia Ceràmica (ITC), el director de la qual, Gustavo Mallol, ha manifestat el seu interès per establir-se en l’immoble almassorí. Aquest organisme pertanys a la xarxa d’instituts tecnològics recolzats per l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), qui ha sol·licitat formalment al consistori el canvi d’ús motivat per “l’increment de l’activitat de recerca, transferència de tecnologia i formació que el ITC-AICE realitza a les empreses del sector ceràmic valencià per a millora la seua eficiència i sostenibilitat”.

El conseller d’Economia Sostenible, Rafael Climent, ha destacat l’aposta del seu gabinet “pels sectors productius valencians, dins dels quals la ceràmica en les comarques de Castelló és el més clar exponent, ja que ha après a reinventar-se amb els anys i a aportar un valor afegit al seu producte gràcies a la tecnologia”. “Des de la Conselleria hem promogut, a través del IVACE, que l’ITC puga testar noves pràctiques en un edifici que no tenia cap ús i que, a partir d’ara podrà ajudar a millorar la situació del sector ceràmic”, ha assegurat Climent. El conseller ha recordat “l’especial esforç que aquest govern ha fet per a la formació en la ceràmica, que per primera vegada té una partida pròpia per a formar als i les professionals del sector en les noves tècniques i aplicacions que s’implementen des de l’ITC i que fan que siga un sector capdavanter internacionalment”.

Per la seua banda, Nicolau ha assegurat que “quasi dos anys després d’heretar un edifici que va costar 2,4 milions d’euros als valencians sense que l’anterior govern tinguera previst cap ús, hem aconseguit trobar a una entitat interessada en ell que, no solament suposarà amortitzar aquesta enorme inversió, sinó que revertirà en benefici de la indústria ceràmica, de la qual depenen milers de llocs de treball”.

Així doncs, l’IVACE ha facilitat al consistori les activitats que l’ITC té previst realitzar en el Centre Tecnològic d’Almassora, entre les que figuren el desenvolupament de projectes estratègics d’R+D+i, formació per a tècnics, serveis tècnics avançats per a la caracterització de matèries primeres, productes semielaborats i productes finals i assessorament a les empreses del sector. Els nous ocupants de l’edifici trobaran una àrea de laboratoris, aules de formació, un saló d’actes, una xicoteta biblioteca i una zona de despatxos dotada amb una sala de reunions. L’immoble, el qual compta amb 1.700 metres quadrats i està situat sobre una parcel·la de 3.126,08 metres quadrats que va ser cedida pel consistori a la Generalitat Valenciana, es troba actualment tancat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.