fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Almassora renovarà tot l’enllumenat públic per un altre de baix consum

Almassora renovarà tot l’enllumenat públic per un altre de baix consum

La prova pilot en els polígons estalvia 4.600 euros mensuals al consistori.

L’Ajuntament d’Almassora substituirà tot l’enllumenat públic per un altre de baix consum. En concret, el projecte afecta 3.600 fanals convencionals en la zona del nucli urbà i la platja. Dels 5.000 repartits pel municipi, el consistori ha reemplaçat ja els 1.200 dels polígons a través d’un projecte pilot i aviat farà el propi amb els 200 de la Vila per altres de tipus led.

L’aposta pel baix consum en els polígons ha precipitat la decisió de renovar la totalitat de l’enllumenat públic. No en va, la inversió de 112.267,5 euros en la zona industrial ha permès reduir el consum elèctric en 27.000 Kw.h mensuals, la qual cosa suposa un estalvi econòmic de 4.600 euros al mes que es multiplicarà a mesura que s’instal·len els nous fanals en la resta del terme municipal.

Els tècnics municipals incideixen que la recuperació de la inversió amb este sistema és bastant més ràpida que amb la il·luminació led, ja que cada equip resulta 320 euros més barat que el de tipus led. En el cas dels fanals del nucli urbà i el districte marítim, l’intercanvi consisteix a substituir llums de vapor de sodi d’alta pressió per halogenurs metàl·lics.

La regidora de Medi Ambient, María José Tormo, ha destacat que “esta mesura demostra el compromís de l’Ajuntament amb l’ecosistema, a més de suposar un estalvi econòmic molt significatiu ‘a posteriori'”. A més, els tècnics han recordat que alguns dels fanals superen els 20 anys d’antiguitat i estan completament obsolets, “per la qual cosa el canvi està més que justificat”, en paraules de l’edil.

En estos moments, el departament de Medi Ambient treballa al costat dels tècnics de l’Ajuntament per a calcular la inversió total del canvi dels 3.600 fanals, al mateix temps que estudia la possibilitat que la Unió Europea subvencione el reemplaçament d’estes. L’aposta per la reducció del consum energètic i la factura de la llum, explica esta part, pot ser determinant perquè altres administracions financen el projecte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.