fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Almassora sanciona 24 propietaris per incompliment de l’ordenança municipal de tinença d’animals

Almassora sanciona 24 propietaris per incompliment de l’ordenança municipal de tinença d’animals

Més del 50% de les multes s’han produït per no utilitzar cap sistema de retenció de les mascotes en espais públics.

La Policia Local d’Almassora ha sancionat en les dues últimes setmanes a 24 persones per infraccions relacionades amb l’ordenança municipal de tinença d’animals. La campanya de control va començar el passat 28 d’agost i va concloure ahir, diumenge 10 de setembre. Les inspeccions s’han centrat en les zones de la localitat amb major afluència de mascotes, on els agents també han distribuït borses de recollida d’excrements.

Així doncs, l’informe policial reflecteix que 13 de les multes s’han produït a causa que els propietaris portaven solts als animals. Fins a quatre d’estes sancions han sigut per als amos de gossos que no figuraven en el cens municipal i altres quatre per l’incompliment de l’obligació d’identificar a les mascotes. Altres tres persones han sigut expedientades per no utilitzar morrió en els casos que l’ordenança contempla com a obligatoris.

“És fonamental que els responsables dels animals siguen conscients de la importància d’utilitzar sistemes de retenció adequats que oferisquen garanties de seguretat a la resta de transeünts i asseguren que les mascotes no s’escapen”, ha recordat l’edil de Seguretat, Roger Beltrán. “La finalitat de la normativa és vetlar el benestar de les mascotes i protegir la convivència ciutadana, regulant les obligacions que els propietaris han de complir”, ha manifestat l’edil, qui ha celebrat que no s’hagen produït sancions per abandó d’excrements.

Cal destacar que les actuacions de la campanya s’han orientat també a controlar que els animals es trobaren en recintes adequats, que comptaren amb ventilació i il·luminació adequades i permeteren la mobilitat. En este sentit, els agents s’han assegurat que la tinença de mascotes no generara molèsties veïnals i han vigilat que tots els responsables de les mascotes arreplegaren les restes orgàniques de la via pública.

Quant a les restriccions específiques respecte a la tinença d’animals potencialment perillosos, esta iniciativa de la Policia Local d’Almassora ha servit per a garantir que les persones que els passegen complisquen amb la normativa quant a extensió de les corretges, que no poden superar els dos metres.

Leave a Reply

Your email address will not be published.