Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Almassora sol·licita retirar el cablejat del Grup B per seguretat

Almassora sol·licita retirar el cablejat del Grup B per seguretat

Habitatge atén la clausura de finestres i retirada de rajoles danyades.

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, ha remès a la Conselleria d’Habitatge un informe per a sol·licitar la retirada del cablejat, a més d’antenes i brossa que s’acumulen en l’edifici número 167 de l’avinguda José Ortiz, l’últim bloc del Grup B. Al temps, Galí ha agraït la intervenció a càrrec del gabinet autonòmic per a tapiar tots els habitatges i evitar l’accés irregular de persones.

L’informe redactat este dilluns per l’arquitecta tècnica municipal alerta de diferents punts amb els taulells de revestiment de façana solts i amb perill de caiguda a la via pública, així com cablejat i antenes en mal estat. Són alguns dels elements, amb persianes trencades i estenedors, que l’Ajuntament d’Almassora vol retirar per a evitar que en el futur puguen causar accidents.

A més, el consistori inclou en el seu informe tècnic “l’acumulació de brosses en balconades que acceleren la degradació de l’edifici i poden causar noves patologies”. Es tracta de les balconades internes en els quals els desaprofitaments estan amuntegats des de fa anys, coincidint amb el progressiu abandó dels habitatges. La neteja minoraria el risc d’incendi com l’originat en 2013 i que va suposar la mort d’una dona que va accedir de forma irregular al bloc.

“Habitatge va reaccionar ràpidament davant les sol·licituds que els traslladem per a garantir la seguretat en el bloc, tant en accessos com en la façana, després de l’incendi produït a l’abril i estem convençuts que eixa sensibilitat també es donarà en esta ocasió”, ha apuntat l’alcaldessa. D’esta forma, les finestres exteriors ja estan tapiades en els punts més baixos, així com aquelles que presentaven risc de despreniment de rajoles, després de la sol·licitud tramitada per l’anterior primera edil, Susanna Nicolau.

No han sigut les últimes intervencions dutes a terme, ja que estes s’han succeït a petició de l’Ajuntament d’Almassora per a minimitzar la deterioració del bloc situat en l’avinguda José Ortiz i que en l’actualitat està totalment deshabitat després de la marxa de l’última família resident.

Leave a Reply

Your email address will not be published.